Kur'an nesli fethi kutladı

Kur'an Nesli Platformu ve Sahabe-Der tarafından düzenlenen Diyarbakır'ın fethi ve Kur'an ziyafeti programında, Kur'an-ı Kerim'in mümin kalpleri fethetmesi gerektiği, aksi takdirde karanlık günlerin yeniden gelebileceğine dikkat çekildi.

Haberler 27.05.2019 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu ve Sahabe-Der tarafndan Peygamberler ve Sahabeler ehri Diyarbakrn Fethi ve Kuran Ziyafeti program düzenlendi.

Sümer Parkta teravih namaz sonras düzenlenen program, ahin Elelçinin Fetih suresinin 1-3üncü ayetlerini okumasyla balad.

Ardndan Sahabe Der Yönetim Kurulu Üyesi M. erif Kaçan, bir konuma yapt. Diyarbakrn bundan 1380 yl önce Halid Bin Velid komutasndaki slam ordular tarafndan fethedildiini hatrlatan Kaçan, fetih srasnda Halid Bin Velidin olu Süleymann yan sra birçok sahabenin bu topraklarda ehid dütüünü ve defnedildiini anlatt.

KURAN NESL PLATFORMU

Kuran neferi olan sahabelerin bu memleketi Kurann nuruyla aydnlattktan sonra bu corafyada Kurann ve imann girmedii evin kalmadn belirten Kaçan, hatta bu topraklarn imann taycs, Kurann hizmetkarlaryla dolu bir hale geldiine dikkat çekti.

Kuran srtlanp, gönüllerine nakedip memleket memleket dolap buralara kadar gelen o sahabeye kar bir minnet borcumuzun olduunu söyleyen Kaçan, Onlar evlatlarn, kardelerini burada ehid brakp giderken, bu topraklar onlarn ruhaniyetine emanet ettiler. Sonra onlarn bu topraklara ekmi olduu iman nurunu da gelecek nesillere emanet ettiler, bize miras braktlar. Bugün 21inci asrda küfrün, nifakn her taraf kesif bir karanla bomak için urat bir zamanda, Kurann hizmetkarlar olacak, o miras her yere tayacak kiiler Allahn izniyle bizler olmalyz. Bu da bize bir tevafuk ki bir Ramazan günü, bir Kuran aynda tekrar bir fetih gününe denk geldik. Öyleyse hepimiz her birimiz önce u kalplerimizi, sonra evlerimizi ve çocuklarmz Kurann aydnlna açmal, Kurann kalbimizi fethetmesine brakmalyz. Kurann bizim kalplerimizi fethetmesi, çocuklarmz fethetmesi için her birimiz evlerimizi Kuran yuvasna çevirmeliyiz. Ki burada ehid düen, kilometrelerce öteden srf Allah için Kurann nuruyla nurlanalm ve bu yeryüzünde imanla yaayalm, imanla ölelim, imanla dirilelim diye bütün dünyalklardan vazgeçelim. Elimizin tersiyle dünyay bir tarafa brakp, yola çkp burada ehid düen o sahabe neslinin kutlu mirasna sahip çkmak hepimizin vazifesidir. diye konutu.

DYARBAKIRIN FETH

Kaçan, Umut ediyorum ki her evde Kuran olduu gibi hepimizin gönlüne de Kuran nakolacak. Evlatlarmz ilkin Allahn kelamyla tantracaz. Onlar ilkin Allah diyecekler, ilkin Kuran diyecekler. lkin Kuran okumay örenecekler ki bu topraklarda, evlerimizde, sokaklarmzda, damlarmzda, iyerlerimizde Kurann nuru eksik olmasn. Eer ki biz kendimizi ve çocuklarmz Kurann fethine brakmazsak, açmazsak Allah muhafaza o karanlk günler tekrar geri döner. ifadelerini kulland.

Kaçann konumasnn ardndan Kuran ziyafetine geçildi. Kürsüye çkan Ömer Yakut, Ahzab Suresi 38-48inci ayetleri; Bedirhan Akgül, Ali mran Suresi 187-200üncü ayetleri; ahin Elelçi de bata Duha suresi olmak üzere Felak, Nas ve hlas gibi ksa sureleri tilavet etti. Programa, HÜDA PAR genel bakan yardmclarndan Abdurrahman Cens ile Vedat Turgut ve HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Osman Akta da katld.

Ana Sayfaya Git