Kur'an Nesli Platformundan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" mesajı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğü, camilerin tüm insanların çözüm merkezleri olduğuna vurgu yaptı.

Haberler 02.10.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl 1-7 Ekim tarihleri arasnda kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftas dolaysyla bir mesaj yaymlayan Kuran Nesli Platformu; camilerin manevi deerlerin sigortas, din görevlilerinin ise manevi deerlerin nesilden nesile aktarlmasnda önemli bir yere sahip olduunu belirtti.

Tebrik mesajn okuyan Kuran Nesli Platformu Diyarbakr Koordinatörü Muttalip Güngen, Türkiyede 1986 ylndan beri her yl ekim aynn ilk haftasnn Camiler ve Din Görevlileri Haftas olarak kutlandn hatrlatarak Gerek Hazreti Peygamberin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Medineye terifinde yapt ilk icraat olmas gerekse de günümüze kadar Müslüman milletleri daima huzur ve saadete eritiren mabetler olmas hasebiyle camilerimiz her zaman ehemmiyetini korumutur. dedi.

CAMLER VE DN GÖREVLLER HAFTASI

Camilerin, manevi deerlerin sigortas olduunu vurgulayan Güngen, Müslüman milletler olarak bu en önemli kurumumuzun daima canl tutulmas, toplum ile din arasnda önemli bir görev üstlenmesi noktasnda daha dinamik olmas ve manevi deerlerimizin nesilden nesile aktarlmasnda ön ayak olmaya devam etmesi en büyük temennimizdir. ifadelerini kulland.

Camilerin birer kardelik ve çözüm merkezi olduuna dikkat çeken Güngen, tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasn tebrik ettii konumasn u ifadelerle tamamlad:

Bu vesileyle Kuran Nesli Platformu olarak, bu kurumda hizmet eden imam-hatipler, müezzin-kayymlar, vaizler, müftüler ve bakanlk tekilat bata olmak üzere diyanet camiasnn tüm fertlerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasn tebrik ediyor, Camilerimizin bata gençlerimiz olmak üzere 7den 70e tüm insanlarmzn sorunlarnn çözüm merkezi, kardelik duygularmzn pekitii meknlar, yardmlama ve dayanma ruhumuzu her daim diri tutan evlerimiz olarak anlmasna vesile olmasn Cenab- Allahtan niyaz ediyoruz.

Ana Sayfaya Git