“Kur’an Nesline Kur’an Pınarı Yarışması” yapılacak

Kur'an Nesli Platformu tarafından 15 Eylül’de Türkiye geneli umre ödüllü “Kur’an Nesline Kur’an Pınarı Yarışması” yapılacak.

Haberler 02.05.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu tarafndan yaplan açklamada, 4 ayr kategoride Türkiye geneli umre ödüllü Kuran Nesline Kuran Pnar Yarmas temasyla snav yaplaca duyuruldu.

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Kuran Nesli Platformu Batman koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, 15 Eylül Pazar günü yaplacak olan snava bavuru tarihlerinin 1 Mays-20 Austos 2019 arasnda olduunu bildirdi.

Kuran Nesli Platformunun, insanla faydal bireyler yetitirmek ve toplumun hayatna ilahi öretiler çizgisinde yön vermek adna çaba sarf ettiini belirten Sütçü, bu vesileyle 2011 ylndan bu yana meal snavlar düzenlediklerini bildirdi.

Kuran- Kerimin Yunus Suresi 57nci Ayet-i Kerimesini okuyarak açklamasna balayan Sütçü, üphesiz ki Kuran Allahn Hazreti Cebrail araclyla Hazreti Muhammede (Sallallahu Aleyhi Vesellem) indirdii hak kelamdr. Kelamlarn en güzeli olan bu Kuran, bir hayat nizam ve tüm zamanlara ve tüm ktalara hitap eden ilahi bir çardr. Her derdin devas da her karanla k da ondadr. dedi.

nsanla yegne rehber Kurandr

Sütçü, Zamann ve teknolojinin esiri olmu gençlik bir çk yolu ararken, rehbersizlikten bunalan, yolunu arp batl yollarda bocalayp duran insanlk, rehberini ararken bizler tüm benliimizle inanarak diyoruz ki; çk yolu Kurandr, insanla yegne rehber Kurandr. Karanlklardan nura çkaran bu kitap tüm dertlerimize dermandr. O halde bütün çabamz bu yüce kitab okumak, anlamak ve yaamak üzerine olmaldr. Kurann kendisinde indirildii rahmet ve bereket ay olan ramazana girmek üzere olduumuz u günlerde Kuran Nesli Platformu olarak bu gaye ile yürüttüümüz etkinliklerimizden biri olarak Kuran Nesline Kuran Pnar Yarmasn siz deerli halkmzla paylamak istiyoruz. ifadelerini kulland.

Kuran Nesline Kuran Pnar Yarmas bu yl 15 Eylülde yaplacaktr

Açklamasnn devamnda Sütçü, u bilgileri aktard:

Toplumun her kesimini kutsal kitabmz Kuran- Kerimin mesajlar ile buluturarak, ilahi mesajlarn örenilmesi ve örenilenlerin birey ve toplum yaamnda maddi ve manevi olarak huzurun tesis edilmesine katk sunmasn salamak amacyla gerçekletirdiimiz Kuran Nesline Kuran Pnar Yarmas bu yl 15 Eylül Pazar günü yaplacaktr.

Snav için platform tarafndan hazrlanan kitaplar esas alnacaktr

Snavn 4 kategoriden olutuunu belirten Sütçü, Dört kategori üzerinden gerçekleecek olan yarmamzda 1inci kategoride 4üncü ve 5inci snf örencileri, 2nci kategoride 6nc- 7nci ve 8inci snf örencileri, 3üncü kategoride lise örencileri ve 4üncü kategoride ise yetikinler yer alacaktr. 1inci ve 2nci kategori için platformumuz tarafndan ilkokul ve ortaokullar için hazrlanan Kuran Nesline Kuran Pnar kitab 3üncü ve 4üncü kategori için, yine platformumuz tarafndan gençler ve yetikinler için hazrlanan Kuran Nesline Kuran Pnar kitab esas alnacaktr. eklinde konutu.

Yarma için bavurular 1 Mays-20 Austos tarihleri arasnda olacaktr

Snavda umre bata olmak üzere 500ün üzerinde çeitli ödülün olduuna deinen Sütçü, Bata umre, bilgisayar, altn, bisiklet ve tablet olmak üzere dört farkl kategoride toplamda 500ün üzerinde ödülün verilecei bu yarma için bavurular bugünden itibaren yani 1 Mays 2019 tarihinde balayp 20 Austos 2019 tarihine kadar devam edecektir. Yarmayla ilgili tüm gelimeler ve ayrntlar http://www.kurannesliplatformu.com ile http://www.kuranpinari.net web sayfasnda yaynlanacaktr. Bu vesileyle girmekte olduumuz mübarek ramazan aynn tüm slam lemine hayrlar getirmesini Rabbimizden diliyor ve ümmetin vahdetine vesile olmasn niyaz ediyoruz.

Ana Sayfaya Git