Kur'anla buluştular!

Diyarbakır İl Müftülüğünce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Haberler 27.06.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftülüü bünyesindeki cami ve kurslarda Kuran eitimine balayan örenciler ile buluan Vali Hasan Basri Güzelolu, 3 bini akn cami ve kurs merkezinde 75 bin çocua yönelik eitimin balatldn belirtti.

Okullarn tatile girmesiyle il müftülüklerince balatlan yaz Kuran kurslarnn açl program, Diyarbakr merkez Kayapnar lçe Müftülüü Konferans Salonunda gerçekletirildi.

Vali Hasan Basri Güzelolu ve ei Aye Güzelolu, l Müftülüü ne bal Yaz Kuran Kursu örencileri ile buluarak il müftülüünün düzenledii resim ve kompozisyon yarmalarnda il ve ilçe kategorilerinde dereceye giren örencilere ödüllerini verdi.

mam Hatip Mustafa ekerin Kuran- Kerim tilaveti ile balayan programda, müftülükler bünyesinde balatlan yaz Kuran kursu çalmalarn içeren sinevizyon gösterimi yapld.

çocuklar, camilerimizin görünen melekleridir

Günün anlam ve önemine ilikin açl konumasn yapan Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, çocuklar cami ve kurslardaki melekler olarak tanmlayarak, Camilerde evlatlarmz görünce Peygamberimizin Hazreti Hüseyin için Bu benim Hüseynimdir. Her kim onu severse Allahta onu sevsin duas aklma geliyor. Efendimizin duas sizlerle olsun. Camilerimiz, Kuran kurlarmz her yaz meleklerle dolup taar. Biz biliyoruz ki, camilerimizde melekler vardr. Manevi meleklerdir, gözle görülmezler. Ama bir de görünen meleklerimiz vardr, o da sizlersiniz, camilerimizde bulunan birer meleksiniz. dedi.

Karabayr, Geçen seneye nazaran artan saymzla gurur duyuyoruz. u an itibariyle saymz 64 bine yaklam bulunmaktadr. stiyoruz ki; Diyarbakrmzn evlerinde, camilerinde, sokaklarnda, köylerinde, tarlalarnda ve dalarnda hep melek yüzlü gençler dolasn inallah. ifadelerini kulland.

Bugün 3 bini akn cami ve kurs merkezinde 75 bin çocua dönük balatlan eitimlerin hayrl olmas temennisinde bulunan Güzelolu, çocuklara yönelik yapt konumasnda, Her bir çocuumuzu merkez alarak her yönden yetimelerini, gelimelerini tevik edecek bir kurs programna balam bulunuyoruz. Sizlerin; Peygamberimizin ahlak ile ahlaklanan, bu milletin deerlerine ve geleceine sahip çkan, bunlar kendi ahsnda temsil eden ve ayn zamanda ilimde, edepte dünya ile yarabilen birer genç olmanz amaçlyoruz. Sporu, elenceyi ve okulu da içeren çok güzel bir eitim program sizlere sunuyoruz. eklinde konutu.

Güzelolu, anne ve babalara çarda bulunarak unlar söyledi:

Anne ve babalara u çary yapmak istiyorum. Tüm bu deerleri ahsnda barndran çocuklarmzn yetiebilmesi için, çocuklarmz Kuran kurslaryla buluturalm.

Konumalarnn ardndan, il müftülüünün düzenledii resim ve kompozisyon yarmalarnda il ve ilçe kategorilerinde dereceye giren 12 örenciye ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Ana Sayfaya Git