Kurayla konutlarına kavuştular

Sur ilçesinde evleri yıkılan aileler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca inşa ettirilen 169 konutun kura çekimi yapıldı.

Haberler 28.06.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde, PKKya yönelik düzenlenen hendek-barikat operasyonlar srasnda evleri zarar görenler için TOK tarafndan ina edilen konutlardan 169u, kurayla sahiplerine teslim edildi.

Sur ilçesinin 6 mahallesinde 2015-2016 yllar arasnda terör örgütü PKK tarafndan kazlan hendek ve kurulan barikatlarn kaldrlmas amacyla, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar srasnda evleri zarar gören vatandalar için TOK tarafndan ina edilen konutlarn bir ksm daha tamamland.

YAPIMI TAMAMLANAN KONUTLAR

Yapm tamamlanan 169 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi amacyla kura çekimi yapld. Kura çekim törenine katlan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, bugün 8incisi gerçekletirilen kurayla birlikte toplamda bin 677 kiinin konut sahibi olduunu söyledi. Vali Güzelolu, Sur ilçesinde zarar gören 5 bin 600 kiiden 5 bin 200üyle anlamann salandn ifade ederek, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann liderliinde ve bu konudaki özel emirleriyle, Surda yaanan terör örgütü PKKnn ve ibirlikçilerinin ihaneti sonrasnda devlet olarak, yklan, yaklan ve imha edilen Suru, hamdolsun bugün yeniden ihya etmek için gayret sarf ettik. Bu zihniyetin ve terör örgütünün ykmaktan ve yok etmekten, ac, kan ve gözyandan baka insanmza sunduu ve bugüne kadar yapt bir ey yok. nsanln düman olan bu terör örgütü ve ibirlikçilerinin Diyarbakrmza, Sura acdan baka bu güne kadar tad hiçbir ey yok.

ANLAMAYA VARILANLAR

Hamdolsun bugün, olaylarn balangcndan bugüne kadar hak sahipliinin karlnda gerek nakdi bedel alarak, gerekse sizler gibi konut talep ederek TOKnin ina ettii konutlarda evlerini alan ve inallah salkla oturanlar, gerekse Surda ina ettiimiz ve devam eden konutlardan alacan beyan ederek orada tahsis yaplanlar, gerekse istedikleri yerde konut yapp kendilerine kaynak aktaranlar olmak üzere toplamda 5 bin 600 vatandamzn 5 bin 200ü akn kiisiyle, sizler de dahil anlamay saladk dedi.

HAKKINA KAVUAN OKTAY

Hak sahiplerinden Ali Rza Okay, kurada istedii kattan evin kendisine çktn belirterek, Sur içinde oturuyordum. Ev ve i yerim vard. Bunlara karlk daire verdiler. Kurada isteim ekilde 3ncü kat çkt. Mutluyuz ama krgnlmz var. çünkü oradaki yaantmz ile farkl yerdeki yaantmz ayn deil. Orann ayr bir havas vard. Manevi bir havas var. yerim de vard, iyi veya kötü geçinip gidiyorduk, i yerim de gitti. Oralar özlüyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git