Kurban Bayramı tatilini uzatanlar dönüşe geçti

Kurban Bayramı tatilini uzatarak yaşadıkları yerlere dönmek için yola çıkanlar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönünde ve Çanakkale'deki iskelelerde yoğunluk yaşanıyor.

Haberler 18.08.2019 - 23:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayram tatilini uzatp yeni hafta banda evlerine dönmek üzere yola çkan tatilciler, çanakkaledeki iskelelerden arabal vapurlarla Avrupa yakasna geçiyor.

Araçlarn sabah oluturduu younluk öle saatlerinde artt. çanakkale ve Lapseki iskeleleri önünde uzun araç kuyruklar olutu.

Feribotlar doldur boalt usulüyle sefer yapyor

çanakkale Boaz ile adalar arasndaki deniz ulamn salayan GESTA A yetkilileri, younluu Kurban Bayram için yaplan feribot planlamasyla azaltmaya çalyor. Vatandalarn madur olmamalar için feribotlar doldur boalt usulüyle sefer yapyor.

çanakkaleden Bozcaada ve Gökçeadaya gitmek isteyenler için de ek seferler düzenleniyor.

Anadolu Otoyolunda younluk

stanbul yönüne yola çkan vatandalar, Gerede-Karadeniz balant yolu, Yeniçaa, Körolu Park, Yumrukaya ve Bolu Da Tüneli mevkisinde akc younlua neden olurken, trafik aknda aksama yaanmyor.

Otoyolun Ankara istikameti ile D-100 kara yolunun Bolu kesiminde ulam normal seyrinde ilerliyor.

Younluun akam saatlerinde artmas bekleniyor.

Bolu Emniyet Müdürlüüne bal trafik ekipleri ile jandarma ve kara yollar görevlileri, güzergahta ulamn aksamamas için çalmalarn sürdürüyor.

Ekipler, sürücüleri bölgede etkili olan saanaa kar uyaryor.

Sürücülerin, yakn takip, hatal sollama ve ar hz yapmamas, emniyet kemeri takmas, araç kullanrken telefonla görümemesi, uzun süre araç kullananlarn en az 15 dakika mola verdikten sonra yollarna devam etmesi ve otoyol kenarlarnda araçlarn park ederek mola vermemesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git