Kurban Bayramı için yolculuk yapacaklara "araç bakımı" uyarısı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı öncesi güvenli ve konforlu bir yolculuk için vatandaşların yola çıkmadan önce araç bakımlarını mutlaka yaptırması gerektiğini belirterek, "Otomobillerin lastik, silecek, far, egzoz, fren, akü, klima, amortisör, ön düzen ve diğer kontrollerin yapılması hayati önem taşımaktadır." dedi.

Haberler 30.07.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erkoç, Kurban Bayram vesilesiyle tatile çkacak vatandalar dikkatli olmalar konusunda uyard.

Bu yl itibaryla trafie kaytl araç saysnn 23 milyonu atn ifade eden Erkoç, bayram nedeniyle birçok araç sahibinin yollarda olacan ve bu sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn bu sayy artrdn söyledi.

Erkoç, bayram tatili süresince uzun mesafe yolculuklarn yollarda özel araç saysn artracana, kara yollarnda hareketlilik ve trafik younluu yaatacana dikkati çekerek, öyle konutu:

Yollarda araç saysnn yükselmesi kaza riskini de artrabilir. Salgn sürecinde evlerinde bunalan vatandalarmz yazlk beldelere veya memleketlerine giderek bayram tatilini deerlendirmek isteyecektir. Güvenli ve konforlu bir yolculuk için vatandalarmzn yola çkmadan önce araç bakmlarn mutlaka yaptrmas gerekiyor. Otomobillerin lastik, silecek, far, egzoz, fren, akü, klima, amortisör, ön düzen ve dier kontrollerin yaplmas hayati önem tamaktadr. Araçlarn genel bakmlarnn yaplmas arzu etmediimiz durumlarn yaanmasn önleyecek, kaza riskini azaltacaktr.

- Mola vererek yolculuk etmelerini öneriyorum

Yolculuk esnasnda trafik ve emniyet kurallarna da azami ölçüde riayet edilmesi gerektiini vurgulayan Erkoç, unlar kaydetti:

Gideceimiz yere birkaç dakika önce ulamak hayatta kalmaktan daha önemli deil. Vatandalarmz scak havalardan bunalp acele etmemeleri konusunda uyaryor, sk sk mola vererek yolculuk etmelerini öneriyorum. Ayrca uykusuz yola çkmamak ve ar sürat yapmamak, bayram tatilini keyifli geçirmemizi salayacaktr. Milli ve dini hislerin güçlendii, maneviyatmzn artt Kurban Bayramnn hayrlara vesile olmasn diliyor, vatandalarmzn bayramn tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git