Kurban Bayramı'nda ülke geneli sıcak, kuzey kesimler yağışlı olacak

Kurban Bayramı süresince yağışların yurdun genellikle kuzeydoğu kesimlerde görülmesi, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Haberler 29.07.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, Kurban Bayramna ilikin hava durumu raporu yaymlad.

Buna göre, arefe günü havann ülkenin kuzeydou kesimlerinde parçal ve çok bulutlu olaca tahmin ediliyor. Orta ve Dou Karadeniz kylarnda yerel olarak saanak beklenirken, dier yerlerde havann az bulutlu ve açk geçmesi öngörülüyor.

Bayramn birinci günü, ülkenin kuzeydou kesimlerinde havann parçal ve çok bulutlu olmas, Orta ve Dou Karadeniz kylarnda yerel olarak saanak ve gök gürültülü saanak görülmesi, dier yerlerde az bulutlu ve açk geçmesi bekleniyor.

Bayramn ikinci günü, ülkenin kuzey kesimlerinde parçal ve çok bulutlu hava tahmin ediliyor. Bat ve Orta Karadeniz kylar, Dou Karadeniz, Dou Anadolunun kuzeydousu ile Edirne ve Krklareli çevrelerinde yerel olarak saanak ve gök gürültülü saanak öngörülüyor. Dier yerlerde havann az bulutlu ve açk geçmesi bekleniyor. Yalarn, Rize ve Artvin ile Trabzonun dou ilçelerinde yerel olarak kuvvetli görülecei tahmin ediliyor.

Bayramn 3üncü ve 4üncü günleri ise ülkenin kuzeydou kesimlerinde havann parçal ve çok bulutlu olmas, yerel olmak üzere saanak ve gök gürültülü saanak görülmesi bekleniyor. Dier yerlerde havann az bulutlu ve açk geçmesi öngörülüyor.

- Üç büyük il bayramda scak olacak

Genel Müdürlüün raporunda, üç büyük ile ilikin hava durumu bilgisi de yer ald.

Buna göre, Kurban Bayramnda Ankara, stanbul ve zmirde ya beklenmiyor.

Ankarada hava scaklnn 32-33 derece olaca, bayramn 3üncü ve 4üncü günleri 31 derece civarna inecei tahmin ediliyor.

stanbulda hava scaklnn 31-32 derece civarn bulmas, bayramn 3üncü ve 4üncü günleri 29-30 dereceye dümesi öngörülüyor. Kuzeydou yönlerden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarn, bayramn 3üncü ve 4üncü günleri etkisini arttrarak kuvvetlice esmesi bekleniyor.

zmirde hava scaklnn 37-38 derece civarnda olaca, bayramn 4üncü günü 35 dereceye inecei tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git