Kurban bedeli 850 lira oldu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: "Yurt içi kurban bedeli 850 lira, yurt dışı kurban bedeli ise 625 lira olarak belirlenmiştir" "Bugüne kadar 1 milyon 364 bin 158 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı vakfımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Vekaleti alınan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Başkanlığımız ve Vakfımız görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir"

Haberler 13.07.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 13.07.2018 - 11:31

Diyanet leri Bakan Ali Erba, bu yl vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dnda 625 lira olarak belirlendiini bildirdi.

Erba, Türkiye Diyanet Vakf (TDV) Genel Merkezinde düzenlenen 2018 Yl Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu tantm toplantsnda, Diyanet leri Bakanl ile Türkiye Diyanet Vakfnn, vatandan kesecei kurban ihtiyaç sahiplerine ulatrmak amacyla 1993den beri vekaletle kurban kesim programn gerçekletirdiini söyledi.

Emanetleriniz emanetimizdir. düsturuyla yola çkan TDVnin, kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürüttüünü belirten Erba, vakfn, dini esaslara uygun ve güven veren bir yaplanmayla bu yl da gönül corafyasna hizmet etmeye hazr olduunu vurgulad.

Erba, Kurbann payla, kardeinle yaknla temasyla düzenlenen program kapsamnda, yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dnda ise 145 ülkenin 436 bölgesinde Bakanln, TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve datm gerçekletirileceini anlatt.

Kurbanlar, mazlum kardelerimize datlyor

Vekaletle kurban kesim programnn, Türkiyede müftülükler, yurt dnda da büyükelçilikler, müavirlikler, ataelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kurulularla ibirlii içerisinde yürütüldüüne iaret eden Erba, öyle konutu:

Yeryüzünde iyilik hakim olana kadar durmakszn çalmay iar edinen vakfmz, kestii kurbanlar yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, snmaclara, Kuran kurslarna ve örenci yurtlarna ulatrmaktadr. Yurt dnda ise öncelikle açlk, yoksulluk ve iç çatmalarn youn olduu Afrikadan balamak üzere, Orta Asyadan Balkanlara, Kafkasyadan Uzak Dou ve Latin Amerikaya kadar uzanan geni bir corafyada mazlum kardelerimize kurban datm yaplmaktadr.

Ali Erba, TDVnin 25 yllk tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendii ulvi emanetin bilinci ve asla suistimale müsaade etmeyen disipliniyle vekaletle kurban kesimi konusunda öncü ve örnek olduunu ifade ederek, Bugüne kadar 1 milyon 364 bin 158 hisse kurbann kesim ve datm vakfmz tarafndan gerçekletirilmitir. Vekaleti alnan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Bakanlmz ve Vakfmz görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir. diye konutu.

Vatandalar kurban vekaleti konusunda iyi niyetli, güvenilir, effaf ve profesyonel çalmalara yönelmeye, istismara kar uyank ve hassas olmaya davet eden Erba, unlar kaydetti:

Din istismaryla mücadele amacyla bugüne kadar 41 ilimizde gerçekletirilen bilinçlendirme seminerlerinin, 1315 Temmuz arasnda da kalan 40 ilimizde yaplacan bu vesileyle ilan etmek istiyorum. Bakanlmzn birim amirleri, uzmanlar, müftü ve vaizleri tarafndan verilen seminer ve bilgilendirme ziyaretleri, illerde vali ve rektörlerimizden il idari kadrolarna, yazl ve görsel basn organlarndan sivil toplum kurulularna, din görevlilerimizden halkmza uzanan geni bir yelpazede muhataplarna ulamaktadr.

Kurbanlarmz kardelerimize umut olsun diyor, TDV tarafndan bu yl belirlenen vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açklyoruz. Yurt içi kurban bedeli 850 lira, yurt d kurban bedeli ise 625 lira olarak belirlenmitir. Vatandalarmz, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online ba yapabilmenin yan sra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT ubeleri ve anlamal bankalar araclyla da vekalet yoluyla kurban programna katlp, kurbanlarn vekalet yoluyla kestirebilir. Vatandalarmz ayrca 0312 416 90 00 numaral çar merkezini arayarak kurban vekaleti hakknda detayl bilgi alabilir.

Ali Erba, yurt dnda yaayan gurbetçi vatandalarn da Din Hizmetleri Müavirlikleri ve Din Hizmetleri Ataelikleri ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vastasyla kurban balarn yapabileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git