Kurban kesimine denetim geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, vekaletle kurban organizasyonu düzenleyen kurum ve kuruluşların bu kapsamdaki hizmet ve faaliyetlerini denetleyebilecek

Haberler 12.07.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet, cami, mescit ve eklentilerinde gerçekletirilecek yardm kampanyalarnn uygulama, usul ve esaslarn belirleyebilecek

Diyanet leri Bakanl, vekaletle kurban organizasyonu düzenleyen kurum ve kurulularn bu kapsamdaki hizmet ve faaliyetlerini denetleyebilecek.

Cumhurbakanl Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesinde yaplan düzenleme kapsamnda, Diyanet leri Bakanl kurban ibadetinin usulüne uygun ekilde yerine getirilmesi amacyla gerekli tedbirleri alacak.

KURBAN ORGANZASYONLARINA MERçEK

Buna göre Bakanlk, vekaletle kurban organizasyonu düzenleyen kurum ve kurulularn bu kapsamdaki hizmet ve faaliyetlerini denetleyebilecek.

Ayrca, Bakanlk tarafndan yönetilen cami, mescit ve Kuran kurslarnn mütemilatndaki yerlerin kiralanmas, iletilmesi veya ilettirilmesiyle ilgili i ve ilemler Diyanet tarafndan yürütülecek. Bakanlk, cami, mescit ve eklentilerinde gerçekletirilecek yardm kampanyalarnn uygulama, usul ve esaslarn belirleyebilecek.

Ana Sayfaya Git