Kurban vekaleti fiyatları açıklandı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçinde 890, yurtdışında 725 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Haberler 02.07.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Türkiye Diyanet Vakf Genel Merkezinde 2019 Yl Veklet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu tantm toplantsnda konutu. Erba, vekletle kurban hizmetinin Türkiyede müftülükler, yurt dnda ise büyükelçilikler, ateelikler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kurulularla i birlii içerisinde yürütüldüünü belirtti.

MLLETMZN VAKFIMIZA OLAN GÜVEN ARTIYOR

Erba, Türkiye Diyanet Vakfnn kestii kurbanlarn yurtiçinde ihtiyaç sahiplerine, snmaclara, mültecilere, Kuran kurslarna ve örenci yurtlarna, yurtdnda ise öncelikle açlk, yoksulluk ve savalarn youn olduu corafyalardaki mazlum vatandalara ulatn söyleyerek, 2018 ylnda Türkiye Diyanet Vakfna emanet edilen 430 bin 8 hisse kurban yurtiçinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurtdnda 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmi ve ihtiyaç sahiplerine datlmtr. 2018 ylnda vakfmza vekalet verilen kurban saysnda bir önceki yla göre 182 bin 809 hisse fark ile yüzde 76 orannda bir art meydana gelmitir. Bu say her geçen gün milletimizin vakfmza olan güveninin arttn göstermektedir dedi.

FETÖ MÜSLÜMANLARIN YLK DUYGULARINI HAN EMELLERNE ALET ETT

Erba, bu yl yaklak 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiyenin iyilik elini ulatrmay hedeflediklerini söyleyerek, öyle konutu: 15 Temmuz hain darbe giriimi ile ifa olan FETÖ ihanet ebekesi inancmz ve ibadetlerimiz konusunda çok hassas, dikkatli olmamz gerektiini açkça yeniden ortaya koymutur. Zira söz konusu yap bilhassa mali ibadetleri istismar ederek Müslümanlarn iyilik duygularn hain ve gizli emellerine alet etmi, kurban ibadetini tam bir menfaat çarkna dönütürmütür. Toplad zekat, sadaka gibi yardmlar suiistimal ettii, vekalet olarak ald kurbanlar yerine getirmedii, baka ülkelerde menfaatleri için lobi faaliyetlerine, toplant ve gezi etkinliklerine milletimiz ve memleketimiz aleyhine çalan merkezlere peke çekerek harcad ac bir ekilde ortaya çkarlmtr.

YURT çNDE 890 TL, YURT DIINDA 725 TL

Türkiye Diyanet Vakf olarak bu yl veklet yolu ile kurban kesim bedellerini belirlediklerini ifade eden Erba, unlar söyledi: Yapm olduumuz hesaplamalar neticesinde yurtiçi fiyatn 890 TL, yurtd fiyatn ise 725 TL olarak belirledik. Vatandalarmz hem kurban vekaletlerini vermek hem de yurtiçi ve yurtdnda her anlamda yürüttüümüz iyilik seferberliine destek olmak için tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak ba yapabilirler. Bu yl ilk kez android ve Apple store maazalarndan indirilebilen mobil ba uygulamasndan da balarn gerçekletirebilirler.

Ana Sayfaya Git