Kurbanlık hareketliliği başladı

Sabahın erken saatlerinde Canlı Hayvan Borsası'na gelen alıcı ve satıcılar, kurbanlıklar için koyu pazarlığa girişti. Büyükbaş hayvanların fiyatı 20 bin liraya kadar çıkarken, küçükbaş hayvanlar bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.

Haberler 09.08.2019 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yaklaan Kurban Bayram öncesi kurbanlklar görücüye çkt. Satclar satlardan memnun olduklarn belirtirken, alclar ise fiyatlarn makul seviyede olduunu belirtti.

Kurban Bayramna sayl günler kala kurbanlk hayvanlar görücüye çkt. Diyarbakrda, uzun ve zahmetli bir sürecin ardndan hayvanlarn kesime hazr hale getiren besiciler, emeklerinin karln alabilmek umuduyla sabahn ilk saatlerinden itibaren Canl Hayvan Borsasnn yolunu tutuyor. Burada kurbanlklar araçlardan tek tek indiren besiciler, hayvanlarn satmak için alana getirirken, küçükba hayvanlar kilolarna göre 400 ile bin 500 lira arasnda, büyükba hayvanlar ise 5 bin liradan balayp 20 bin liraya kadar alc bulabiliyor.

Kurban Bayramnda kesmek için Canl Hayvan Borsasna gelen vatandalar, fiyatlarn makul seviyede olmasndan memnuniyetlerini dile getirirken, hayvan satclar da satlarn son günlerde artn kaydetti.

Fiyatlar geçen sene ile ayn durumda

Yaklak 30 yldan bu yana kurban kesimi yapan Tahir Aslan, kendisinin sadece kesim ii ile uratn söyledi. Aslan, Havalar scak fakat satlarda gayet iyidir. Fiyatlar küçükba hayvanlarda 400 lira ile bin 500 lira arasnda deiiyor dedi.

Mehmet Emin Klç isimli besici de satlardan gayet memnun olduklarn belirterek, Fiyatlar geçen seneye oranla ayn durumda kurbanlk sat da oluyor. 3 yldr bu ii yapyorum. uanda he ne karda i oluyor desek de bayram günü bu daha da fazla oluyor. Biz büyük ba hayvanlara da baktmz için de uanda satlar oluyor ve çok memnunuz diye konutu.

Fevzi Akdamar isimli vatanda ise, kurbanlk almak için Canl Hayvan Borsasna geldiini ve bütçesine uygun bir hayvan almak istediini söyledi. Tekay, Fiyatlar da gayet makul seviyede. Bütçeme uygun bir kurbanlk bulabilirsem alp eve götüreceim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git