Kurgulaması mümkün değil

DİYARBAKIR'da, iş yerine gelen 4 yaşındaki A.Ü. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen emlakçı M.R.Ç.'yi (66), 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, "4 yaşında olan bir mağdurun bu şekilde bir olayı kurgulayarak sanığa iftira atması mümkün değildir" denildi.

Haberler 03.02.2018 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 16 Mays 2016 tarihinde merkez Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde meydana geldi. yerine gelen A.Ü. adl kz çocuuna cinsel istismarda bulunduu iddia edilen emlakç M.R.ç., mahalleli tarafndan dövüldü. M.R.ç., olay yerine sevk edilen polis ekiplerince gözaltna alnp, tutukland. Mahalle sakinleri, olaydan sonra üphelinin oluna ait internet kafenin camlarn krp, eyalarn tahrip etti.

M.R.ç. hakknda, çocuun cinsel istismar suçundan Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde dava açlrken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl da madur çocuun avukatln üstlendi.

Mahkemedeki ifadesinde kendisine iftira atldn belirten tutuklu sank M.R.ç., çocuklar gittikten 5-6 dakika sonra YDGH örgütü ad altndaki gençler dükkanma hücum ettiler ve ben darp ettiler. Bu çok güzel bir senaryodur, komplodur. 66 yandaym ve bu yama kadar mahallede namuslu, sevilen bir kiiyim. Bu çirkin olayla ilgim yoktur dedi.

KIZIM ARKAMA SAKLANIYORDU

Psikolog eliinde ifadesi alnan A.Ü. ise, cinsel istismar dorulad, sann olaydan sonra kendisine eker verip gönderdiini söyledi. A.Ü.nün annesi M.Ü. ise, Sank, kzma olay bize anlatmamas için tembih etmi. Kzm dükkandan çktktan sonra tirtiyormu. Sank ile bir dümanlmz yoktur. Kzlarm daha önceden sevdikleri san, sonra sevmemeye balad. Sann dükkann önünden geçerken kzm arkama saklanyordu diye konutu.

Kararn açklayan mahkeme, sank M.R.ç.nin çocuun cinsel istismar suçundan 10 yl hapisle cezalandrlmasna hükmetti. Sann cezasnda herhangi bir indirim yapmayan mahkeme, tutukluluk halinin de devamna karar verdi.

4 YAINDAK çOCUUN BU OLAYI KURGULAMASI MKANSIZ

Mahkeme gerekçeli kararn da açklad. Gerekçeli kararda, madurun istikrarl ve samimi ekilde sann kendisine cinsel istismarda bulunduunu ifade ettii belirtildi. Henüz 4 yanda olan madurun bu ekilde bir olay kurgulayarak sana iftira atmasnn mümkün olmad belirtilen kararda, bir tana bask yapan sank M.R.ç.nin cinsel yeterliinin bulunmad yönündeki savunmalar üzerine Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilerek, ereksiyon testine tabi tutulduu ifade edildi. Alnan raporda, Enjeksiyon sonras tümesans gelimi olup ereksiyon olumutur ifadelerine dikkat çeken mahkeme, bu nedenle sann çocuun cinsel istismar suçunu ilediinin sabit olduunu kaydetti. Sann 60 ya üzerinde olmas ve madurun yann küçüklüünün dikkate alndn belirten mahkeme, cezann alt snrndan uzaklalarak verildiini ve indirim uygulanmadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git