Kurkut davasıda ATK'nın zıt raporu

ATK'nin ikinci raporunda da "Seken kurşunla öldürüldü" görüşünde ısrar ettiği Kemal Kurkut davasında avukat Reyhan Yalçındağ, “Dosyaya müdahale edildiğini düşünüyoruz” iddiasında bulundu.

Haberler 15.01.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2017 Newrozuna katlrken polislerin açt ate sonucu yaamn yitiren üniversite örencisi Kemal Kurkutun ölümüne ilikin polis Y.. hakknda olas kastla öldürme suçundan açlan davann 8inci durumas görüldü. Diyarbakr 7inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada sank polis Y.. ve avukat hazr bulundu. Durumaya Kurkutun annesi Secan ve aabeyi Ferhat Kurkut ile avukatlar Reyhan Yalçnda katld.

DURUMAYI 15 POLS ZLED

Adliye önünde ve durumann yaplaca koridorda youn güvenlik önlemlerinin alnd görülürken, Kurkutun annesi Secan ve aabeyi Ferhat ve durumay izlemek isteyenler, yaplan aramadan sonra duruma salonuna alnd.

SANIKTAN YAZILI SAVUNMA

Durumada, bilirkii raporlarnn arasndaki çelikilerin giderilmesi için stanbul Adli Tp Kurumu (ATK) tarafndan hazrlanan ve kurunun sert zemine çarparak vücuda girdii eklindeki bilirkii raporu okundu. Mahkeme, sank polis Y..nin rapora ilikin celse arasnda yazl savunma dilekçesi sunduunu belirtti. stanbul ATKnin hazrlad rapora ilikin söz verilen sank polis Y.., celse arasndan sunduu savunmasn tekrar etti. Sank polisin avukat ise önceki beyanlarn tekrar ettiini ve rapora ilikin bir diyeceklerinin olmadn söyledi.

KEMAL MASUMDU

Durumada söz alan anne Secan Kurkut, Allaha havale ediyorum. Kemal suçsuzdu. Belki yorgundu, o gün uykusuzdu. Masumdu dedi.

ÜPHEL BR DURUM

Kurkut ailesi avukat Reyhan Yalçnda ise bilirkii raporuna tepki göstererek, ayn kurumlarn birbirine zt raporlar hazrlamasnn üpheli bir durum olduunu öne sürdü. Yalçnda, Ayn bürodan, kurumdan, birbirinden yüzde yüz farkl rapor gelirse ne düünülür? Herhangi bir gerekçe kurulmakszn ikinci rapor ilk gelen rapordan farkl oluyor. Mahkeme heyeti hangi çelikiden kaynakl ayn kurumdan bir daha rapor talep etti. Öncekinin yüzde yüz tersi bir rapor geldi. Bu bizler açsndan üpheli bir durumdur. Biz dosyaya müdahale edildiini düünüyoruz. Bunu kolluun fail olduu dosyalarn neticelerine dayanarak söylüyoruz. Ayrca adli tp uzmanlarnca bakaca bilimsel bir raporun düzenlenmesi hakkmz sakl tutuyoruz diye konutu. Sank polisin celse aras verdii yazl savunmann UYAPta görülmediini belirten Yalçnda, sank polisin hiçbir müeyyideye tabi tutulmad için tutuklanmasna karar verilmesini talep etti.

SAVCI MÜTALAA çN DOSYAYI STED

ddia makam, bilirkii raporuna bir diyeceklerinin olmadn ve esas hakkndaki mütalaasn hazrlamak için dosyann kendisine gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, ATK raporuna kar savunma yapmak üzere gelecek celseye kadar katlan müvekkillerine süre verilmesine ve dosyann esas hakkndaki mütalaasn hazrlamak üzere Cumhuriyet Basavclna gönderilmesine karar vererek, durumay 24 Marta erteledi.

Ana Sayfaya Git