Kurkut davası ATK raporuna

Kemal Kurkut davasında mahkeme heyeti, sanık polis Yakup Ş.'nin tutuklama talebini yeniden reddetti. Mahkeme heyeti ATK Genel Kurulu’nun hazırlayacağı bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 14 Ocak 2020’ye erteledi.

Haberler 25.10.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2017 Newroz kutlamasnda üniversite örencisi Kemal Kurkutun öldürülmesine ilikin polis memuru Yakup .nin kasten öldürmeden tutuksuz yargland davann 7nci durumas Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumada sank polis Yakup . ve avukat hazr bulundu. Durumaya Kurkutun annesi Secan ve aabeyi Ferhat Kurkut ile avukatlar katld. Durumay, Licede kalekol protestosunda askerlerin açt ate sonucu yaamn yitiren Medeni Yldrmn annesi Fahriye Yldrm ile HDPli vekiller Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay ve Saliha Aydeniz de izledi.

20 POLS DURUMAYI TAKP ETT

Adliye önünde ve durumann yaplaca koridorda youn güvenlik önlemlerinin alnd görülürken, koridorda polislerin özellikle Kurkutun annesi Secan ve aabeyi Ferhata yakn oturmas dikkat çekti. Durumay izlemek isteyenler, yaplan aramadan sonra duruma salonuna alnd.

ATK RAPORU GELMED

Mahkeme heyeti, stanbul Adli Tp Kurumu (ATK) Genel Kurulundan talep edilen raporun gelmediini belirtirken, Kurkut ailesi avukat mevcut delil durumu ve dosyann ATKde olduunu ifade ederek, sank polisin tutuklanmas talebinde bulundu.

ANNE SECAN KATLLER DYE BAIRDI

Olayn üzerinden zaman geçmesi ve delilleri karartma ihtimalinin olmad gerekçesiyle sank polis Yakup .nin tutuklanmas talebini reddeden mahkeme heyeti, ATK Genel Kurulunun hazrlayaca bilirkii raporunun beklenmesine karar vererek durumay 14 Ocak 2020ye erteledi. Mahkeme heyetinin kararndan sonra anne Secan Kurkut, sank Yakup .ye ve avukatna tepki göstererek, Katiller diye bard. Anne Kurkut, polislerce duruma salonundan çkarld.

Ana Sayfaya Git