Kurkut'a yeni rapor istendi!

Kemal Kurkut'un 2017 Newroz'unda vurulmasıyla ilgili davada, raporlar arasındaki çelişki nedeniyle üçüncü bir rapor talep edildi. Sanık Polisle yüz yüze gelen Anne Kurkut ise, "Neden vurdun, Kemal sana ne yaptı!" diyerek tepki gösterdi.

Haberler 31.05.2019 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda katld 21 Mart 2017 yl Newroz kutlamas srasnda Kemal Kurkuta ate ederek ölümüne neden olan polis Y..nin olas kastla öldürmek suçlamasyla yargland davada durumas Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesi görüldü. Durumada, Kurkutun annesi Secan Kurkut, aabeyi Ferhat Kurkut, avukatlar ile sank polis Y. . ve avukat hazr bulundu.

çok sayda polisin izledii durumada, Ulusal Kriminal Büronun Kurkutun yerden seken mermiyle öldürüldüüne ilikin mahkeme istemiyle düzenledii son rapor, mahkemeye ulat. Ölümünün ardndan hazrlanan otopsi raporunda vücuduna yukardan giren mermi sonucu yaamn yitirdii saptanan Kurkuta dair Adli Tp Kurumundan (ATK) istenen raporda, Kurkutun yerden seken merminin vücuda alttan girmesiyle hayatn kaybettii belirtilmiti. lenen cinayete ilikin hazrlad ilk raporunda dorudan atele öldüünü saptayan Ulusal Kriminal Büro ise, mahkemenin istemi üzerine hazrlad ikinci raporunda bu kez Kurkutun yerden seken merminin vücuda girmesi sonucu öldüünü savundu.

ANNE LK KEZ SANIKLA YÜZ YÜZE GELD

Mahkeme, sözkonusu bu kurumlardan gelen raporlardaki çelikiler üzerine dün görülen durumada mahkeme, ATK Genel Kurulundan yeni bir bilirkii raporu düzenlemesini istedi. Savunmasn sunan sank polis Y. . suçsuz olduunu söyledi ve beraatini talep etti. Sank polis Y.. ile bu durumada ilk kez yüz yüze gelen Secan Kurkut ise, mahkeme bakannn kendisine söz vermesiyle birlikte sana yönelik sözler sarf etti. Adalet, sadece adalet istiyorum. Kendinizi benim yerime koyun diyen anne Kurkut, daha sonra sank polise dönerek tepkisini u sözlerle dile getirdi: Katil! Neden vurdun? Kemal sana ne yapt. nallah vicdan azab çekersin. Secan Kurkut, bu sözleri sonrasnda mahkeme bakannn istei üzerine jandarmalar tarafndan duruma salonundan çkartld.

AVUKAT AKTAR: NEDEN KNC RAPOR TALEP EDLD?

Kurkut ailesinin avukat ise yapt savunmada mahkemenin Ulusal Kriminal Bürodan neden ikinci bir rapor talep ettiini anlayamadklarn söyledi. Ulusal Kriminal Büronun ilk raporunda görüntülü bir anlatma yer verdiini ve gayet açk bir anlatmla olay anlattn belirten Aile Avukat, ilk raporda sann hareketlerinden nereyi hedef alarak ate ettiinin açk biçimde anlatldn iddia etti. Kurkutun Avukat öyle dedi; Birinci rapor anlalmaz deildir. Ancak ikinci raporda, bilirkii devletin kendilerinden ne istediini anlyor. Devletin söz konusu birinci rapordan rahatsz olduunu anlayarak ikinci raporu düzenlemitir. kinci raporda neden görüntülere yer verilmiyor. kinci rapor tipi, bir vazife çkarma iidir.

YALçINDA: NEDEN KURUN KULLANILIYOR?

Avukat Reyhan Yalçnda ise, savunmasnda faillerin kolluk güçleri olduu durumlarda faillerin korunuunu iddia etti. Yalçnda, Raporu, kurunun sekme biçimini bir kenara brakalm, bunu tartmayalm. Neden kurun kullanlyor. Biri bunun cevabn verebilir mi? Elinde bçak da olabilir diye sordu. Yaplan savunmalarn ardndan ara kararn açklayan mahkeme, sann tutuklanma talebini reddetti. Mahkeme, düzenlenen raporlar arasndaki çelikilerin giderilmesi için stanbul Adli Tp Kurumu (ATK) Genel Kurulu tarafndan yeni bir rapor düzenlemesi konusunda kuruma müzakere yazlmasna karar vererek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git