Kurslarda eğitimler!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde, kentte istihdamı artırmak ve çeşitli iş kollarına kalifiye elaman yetiştirmek amacıyla açtığı ipek dokumacılığı kurusundan yararlanan engelli ve dezavantajlı bireyler, mesleği tüm detaylarıyla öğreniyor.

Haberler 20.11.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslar (DSMEK), kapsamnda kaybolmaya yüz tutan meslekleri yeniden canlandrma amacyla KUR bünyesinde açt ipek dokumacl mesleini kursiyerler tüm detaylaryla birlikte öreniyor.

Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, kentte istihdam artrmak ve çeitli i kollarna kalifiye elaman yetitirmek için açt kurstan 5 engelli ve 7 (tedavi sürecinde bulunan madde bamllar) dezavantajl bireyler faydalanyor.

Sümerpark Ortak Yaam Alanndaki eitimler hafta içi her gün 6 saat eklinde devam ediyor. Kursiyerler, eitimin balangcnda ipek dokumacl mesleinde kullanlan aletler ve malzemeler hakknda bilgilendiriliyor. Malzemelerin tantlmasnn ardndan örenciler, ipek dokumaclnda al ipek üretmeye balyor.

HALK ETM BRLYLE

Halk Eitim Merkezi tarafndan alannda uzman eitmenlerin görev yapt kursta örenciler teorik bilgiler kapsamnda temel iletiim, müteri ile ilikiler, bilgiye ulama, veri toplama, i kurma ve gelitirme, giriimci fikirler üretme, meslekteki gelimeler ve i güvenlii eitimi de alyor. Kasm aynda balayan ipek dokumacl kursu 2019 Aralkta sona erecek.

pek dokumacl kursundan yararlanan 12 kii eitim süresi boyunca günlük 35 TL ücret almaya hak kazanyor. Günlük ücretlendirme dnda kursiyerlerin eitim süresi boyunca Genel Salk Sigortalar da (GSS) yatrlyor.

Kursu baaryla tamamlayan örenciler, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika almaya hak kazanacak. Ayrca kursiyerler, meslei örendikten sonra el sanatlar ile ilgili küçük ve büyük iletmelerde, kendi iyerinde çalabilecek.

Ana Sayfaya Git