“Kurşunlu Camii sene sonunda ibadete açılacak”

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sembol mekânlardan biri olan ve yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören tarihi Kurşunlu Camii’nin sene sonunda ibadete açılacağını söyledi.

Haberler 03.08.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur lçe Kaymakam Abdullah çiftçi, lke Haber Ajansna (LKHA) yapt ziyarette, Sur içerisindeki tarihi ve dini meknlarn restorasyonlarnn son hzla devam ettiini belirterek, sembol meknlardan biri olan ve yaanan çatmalar nedeniyle büyük zarar gören tarihi Kurunlu Camiinin sene sonunda ibadete açlacan söyledi.

Yapt ziyarette çiftçiyi, LKHA Genel Müdürü Mahmut rtem karlad. Karlkl hayrl ve baarl çalmalarn dilendii sohbette, bata Diyarbakr olmak üzere Surda yaplan restorasyon çalmalar konuuldu.

Diyarbakrn hac öncesi ziyaret makam olmas projemiz var

Restorasyon ve inaat çalmalarnn hzl bir ekilde sürdüünü söyleyen Kaymakam çiftçi, u anda öyle bir proje var: Burann hac öncesi bir ziyaret makam olmas, bunun sistematik bir hale getirilmesi. Yani hacca gidenlerin önce Diyarbakr ziyaret etmesi, peygamber ve sahabe mezarlarn görmesi, tarihi meknlar ziyaret etmesi eklinde bir projemiz var. Öyle ki hac yolculuu buradaki ziyaretten sonra balasn. Örnein karayoluyla hacca gidenler Urfada Balkl Gölü, amda baz meknlar önceden ziyaret ediyorlar. Bu noktada bir çalma balad. Diyanetle beraber çalyoruz. stiyoruz ki sahabelerin fethettii, sahabelerin medfun bulunduu Diyarbakr, artk bu tür eylerle ön plana çksn. Sadece karpuzla ve terörle öne çkmasn. Maneviyat ve tarihi deerleri ile ön plana çksn. dedi.

Kurunlu Camii sene sonunda ibadete açlacak

Sur içerisindeki restorasyonlar ve inaatlarn hzl bir ekilde ilerlediini dile getiren çiftçi, nallah projeler bittiinde Sur, Türkiyede herkesin görmek için can att yerlerden biri olacak. Yaadmz olaylar belli ama erri hayra tebdil etmek için urayoruz. Yaanan kötü olaylar hayra çevirecek projelerle eski güzel günlere dönmeye çalyoruz. Tarihi meknlarn onarm hzlca devam ediyor. Bu sene sonu itibariyle hemen hemen tamam bitecek. Sembol yerlerden biri olan Kurunlu Camii inallah sene sonunda ibadete açlacak. u anda 8 tane eserimiz tam olarak bitti. Girilmesi sakncal olan mahallelerde projesi bitip bekletilen yaplar da var. Sene sonuna kadar restorasyonlarn tamam bitmi olacak. nallah peyderpey açlacak. eklinde konutu.

Gönülleri yeniden ina etme zamannn geldiine inanyoruz

çiftçi, Bölgemiz deerler yönünden ön planda olan bir bölge. Bütün tahribata ramen milli ve manevi deerlere yönelik hassasiyet hl en üst seviyede. Gönülleri yeniden ina etme zamannn geldiine inanyoruz. Artk sokaklarda bomba ve silahlarn yerine huzurun, bizim kültürün güzel seslerinin yanklanmasn istiyoruz. Bölgedeki deerlere Türkiye bata olmak üzere bütün dünyann ihtiyac var. ifadelerini kulland.

Manevi yönden bir ina süreci balatmak zorundayz

nsani ve ahlaki noktadaki deerlere çok büyük bir ihtiyaç olduunu söyleyen çiftçi, son olarak unlar söyledi:

Deer krlmasnn yaand bu zamanda bölgenin deerlerini yaatacak iler yapmak zorundayz. Manevi yönden bir ina süreci balatmak zorundayz. Deerli insanlarla bir yere gelinebilir. Ben yakn dönemde Suruç Kaymakam idim. Suriyeden gelen kardelerimize iki yl boyunca ev sahiplii yaptm. Orada deer krlmalarnn ne kadar ac seviyelere geldiini görüyorsunuz. Deer krlmalar neticesinde toplumlarn yerinde kalamadn görüyorsunuz. Deersizleen bir toplumu muhafaza etme ans da kalmyor. Biz de burada toplumumuzun deerli klnmas yönündeki çalmalarmza devam ediyoruz. yi hizmet eden insanlar yetitirme noktasnda gayret göstermemiz gerekiyor.

Biz istiyoruz ki Diyarbakr manevi deerleriyle anlsn

LKHA Genel Müdürü Mahmut rtem ise Diyarbakr ile ilgili üzücü haberlerden ziyade güzel haberler yapmak istiyoruz. Özellikle peygamberlerin ve sahabenin medfun olduu, sahabe eliyle fetholunan, slamn beinci harem-i erifi olan Diyarbakrn üzücü haber ve olaylar ile anlmamas için dini, tarihi ve kültürel meknlar ve toplumumuzun inanç deerleriyle ilgili haberler yapma gayreti içerisindeyiz. Haberlerimize Diyarbakrn tarihi ve kültürel deerleri ile ilgili daha fazla younluk kazandrmak istedik. Biz istiyoruz ki Diyarbakr çatmalardan ziyade, peygamberler, sahabeler ve manevi deerleriyle anlsn. Bu konuda biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git