Kürtçe İncil bulundu

Şenyayla bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü sığınağında, çeşitli yaşam malzemelerinin yanı sıra Kürtçe İncil de ele geçirildi

Haberler 08.11.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKya yönelik operasyonlar aralksz olarak devam ederken, Muun enyayla bölgesinde tespit edilen PKKnn snanda, çeitli yaam malzemelerinin yan sra Kürtçe ncil de bulundu.

MAARADA KÜRTçE NCL

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, l Jandarma Komutanlnca enyayla bölgesindeki Kozme Da yaknlarnda PKKnn k üslenmesine yönelik, ehit Jandarma Üstçavu Serdal Uyank 2017-142 operasyonu düzenlendi.

Operasyonda tespit edilen iki snakta çok sayda yaam malzemesi, örgütsel doküman, Murat Nehrinin kar kysna geçmek için kullanlan ime bot ile Kürtçe ncil ve Zerdütlükle ilgili kitap ele geçirildi. Bölgede operasyonlarn sürdürüldüü örenildi.

MARDN BÖLGESNDEK SIINAK

Mardinin Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKKya ait mühimmat bulundu. Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, sokaa çkma yasann devam ettii Abdulkadir Paa, Frat, Dicle, Yeniehir, Zeynel Abidin ve Kla mahallelerinde PKKllarca yerletirilen el yapm patlayclarn imhas ile saldrlarda tahrip olan binalarn ykm çalmas sürüyor.

Bölgede, lçe Emniyet Müdürlüü ekiplerince, son 10 günde yürütülen çalmalarda terör örgütüne ait el bombas ve 37 mühimmat ele geçirildi. El yapm patlayc, Zeynel Abidin Mahallesinde kontrollü imha edildi.

IRNAKTAK HAVA SALDIRI

rnak Merkez Bestler-Dereler bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda bir örgüt üyesi yaral olarak ele geçirildi.

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinden, dün meydana gelen yurt içi olaylara ilikin bilgiye yer verildi. Buna göre, rnak Merkez Bestler-Dereler bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda, bir terörist yaral olarak ele geçirilirken, 2 el yapm patlayc imha edildi.

TERÖRLE MÜCADELE

Aramada, 5 kalanikof piyade tüfei, bir M-16 piyade tüfei, bir biksi makineli tüfek, bir RPG-8 roketatar, 20 el bombas, bin kalanikof piyade tüfei fiei, 2 el dürbünü, bir dragunov keskin nianc tüfei dürbünü, bir el telsizi, bin 140 kilogram gda maddesi, çok miktarda örgütsel doküman, yaam ve tbbi malzeme bulundu.

Ana Sayfaya Git