Kürtçe ağıtlar

KARS'ın Kağızman İlçesi'nin Çemçe-Madur bölgesinde PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Tekin Tekin, memleketi Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Haberler 27.04.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bekar olan 26 yandaki ehit Uzman çavu Tekin Tekinin cenazesi Erzurumda yaplan törenin ardndan helikopterle Tatvana getirildi. Buradan cenaze aracna konulan ehit Uzman çavu Tekinin cenazesi Krkbulak Köyüne getirilerek tören yapld. Köy meydannda yaplan törene Bitlis Valisi Ahmet çnar, Tatvan Kaymakam Mehmet Ali Özkan, 10ncu Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Fuat Güney, kurum amirleri, köylüler ve ehidin yaknlar katld.

KÜRTçE AITLAR

Köyün her yerine Türk Bayraklar aslrken, ehit Tekinin Türk Bayrana sarl tabutu tören alanna askerlerin omuzunda tand. Burada konuan Bitlis Valisi Ahmet çnar, ehitler için çok üzüldüklerini belirterek, alileye sabr diledi. Vali çnar, ehitlere minnettarz. Onlar bizim huzurumuz için canlarn feda ediyorlar. PKK, FETÖ, ID hepsi ayndr. Bütün bu örgütlerle mücadelemiz aralksz sürecek dedi.

Cenaze namaz ve yaplan duann ardndan ehidin annesi Zeynep, babas Niyazi ve kardei Muhammet Tekin ile yaknlar tabuta sarlarak Kürtçe atlar yakp gözya döktü. Daha sonra askerlerin omuzunda tanan ehidin cenazesi, cenaze aracyla köy mezarlna götürülüp tekbirlerle topraa verildi.

Ana Sayfaya Git