Kürtçe Resmi Dil Olmalıdır

HÜDA PAR Çermik’te esnaf ziyaretinde bulundu, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Kürtçe'nin resmi dil olması gerektiğini söyledi.

Haberler 05.12.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, beraberindeki heyet ile Diyarbakrn çermik ilçesinde esnaf ziyaret ederek sorun ve skntlar dinledi.

Ziyarette Ylmaza lçe Bakan Seyfettin Yiit ve partililer elik etti. Esnafla ayaküstü sohbet eden Ylmaz, vatandalarn sorun ve skntlarn dinledi. Akabinde lçe binasna geçen Ylmaz burada partililerle biraraya geldi.

Halka inmelerinin büyük bir ehemmiyet arzettiini ve HÜDA PARn birinci azdan dinlenmesinin önemli olduunu ifade eden Ylmaz, Komularmza, köylülerimize, tandmz veya tanmadmz herkese, bizi henüz tanma frsat bulamam insanlara gideceiz. nsani ilikilerimizi en iyi seviyede kuracaz ve gelitireceiz. nsanlarn bizi doru tanmalarn salayacaz. nsan tanmadnn, bilmediinin dümandr. dedi.

Referansmz slamdr diyoruz

Parti program açsndan HÜDA PARn dier partilerden çok daha farkl bir yerde durduunu söyleyen Ylmaz, bu farklarn topluma tantlmasnn önemli bir görev olduunu belirterek sözlerini öyle sürdürdü:

Anayasa dhil bütün kanunlar halkn inancna aykr olan bir madde barndrmamak ve halkn inancna uyumlu olmak zorundadr. Türkiye halklarnn yüzde doksan Müslümandr. O halde bu halk idare etmek için ortaya konan kanunlar slama aykr olamaz. Referansmz slamdr diyoruz. Hiçbir partinin ise böyle bir iddias yoktur. Aksine o partiler, Bizim referansmz demokrasidir, bat medeniyetidir, laikliktir, Kemalizmdir diyorlar. Parti programmz iyi tanyacaz ki bizi tanmak isteyenlere iyi tantalm ve dier partilerle nerede ayrtmzn farkna varalm. O zaman vatanda da Tamam siz farklsnz diyecektir. Parti programmz bizi tanmlyor.

Kürtçe resmi dil olsun

Bölgenin hassasiyetleri hususunda da tüm partilerden daha ileri bir anlay içerisinde olduklarn belirten Ylmaz, Kürd Meselesi hakknda da unlara deindi:

Hiçbir partinin programnda Kürtçe (Kurmanc, Zazak) resmi dil statüsüne alnarak anadilde eitim verilsin diye bir madde yoktur. Ama biz parti programmzda, ülkede yaayan bütün diller belli bir çounluu olan herkes anadilde eitim alabilmeli ve bu anayasal bir hak olmaldr.

Ana Sayfaya Git