Kürtlere karşı kurt olunuyor

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı OHAL ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Ertan, "Dün OHAL'i kaldırmakla övünen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyaya kaldık. Hem de Diyarbakır'da. Onca zulme rağmen kardeşlik mesajları veren bir Erdoğan karşı karşıyayız. Diyarbakır'da söylecek çok söz bulamadığını anlıyoruz. Çünkü söyleyecek sözü olsa, özellikle OHAL'e dair açıklamaları 'zaytung' haberi gibi olmazdı" dedi.

Haberler 19.03.2018 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Van l Örgütü, 21 Martta, Van valiliinin izniyle kutlanacak nevruz program öncesi basn mensuplaryla bir kahvalt salonunda düzenlenen toplantda araya geldi. HDP Van l Bakan Avukat Ümit Dede, HDP-DBP ilçe örgütü temsilcileri ve basn mensuplarnn katld toplantda konuan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dün partisinin Diyarbakrdaki il kongresinde OHALle ilgili yapt açklamalar hayretler içerisinde dinlediklerini belirtti.

NEVRUZU 2 YILDIR OHAL KOULLARINDA KUTLUYORUZ

Nevruzu 2 yldr OHAL koullar altnda karladklarn belirten HDPli Ertan öyle konutu:

Birçok yerde nevruz etkinliini kutlamak için bavurularmz oldu ve önemli bir ksm reddedildi. Baz yerlerde ise izin verildi. Geçmiten beri genel tepki ayndr. Nevruzun kutlanmamas isteniyor, halkn bir araya gelmemesi isteniyor ve nevruzun içini boaltmaya çalyorlar. Bu yl da benzer görüntülerle karlatk. Biz, nevruzu her zamanki anlamyla direni çarsyla, yine barçl mesajlarla, yükledii anlamlaryla beraber kutlanmasn çok önemsiyoruz. Dün Cumhurbakan Erdoan Diyarbakrdayd. Yapt açklamalar hayretler içerisinde dinliyoruz, takip ediyoruz. Dün OHALi kaldrmakla övünen bir Cumhurbakan ile kar karyaya kaldk. Hem de Diyarbakrda. Onca zulme ramen, kardelik mesajlar veren bir Erdoan ile kar karyayz. Diyarbakrda söylecek çok söz bulamadn anlyoruz. çünkü söyleyecek sözü olsa, gerçekten de özellikle OHALe dair açklamalar zaytung haberi gibi olmazd. Evet, OHALi kaldrdlar, ama geçmiteki skyönetim koullarn katbekat aan trnak içerisinde aratan günleri yayoruz. Özgürlükleri kstlamadk diyor. Sanki onlarca gazeteci hapsedilmemi, sanki binlerce insan politik görüleri sebebiyle hapiste deilmi gibi konuuyor. Sanki Diyarbakrn seçilmi iradeleri, belediye bakanlar hapiste deilmi gibi konuuyor. Sanki srf kayyum atamak için Sayn Kanak dahil en az 35 belediye bakanmz hapiste deilmi gibi konuuyor. Binlerce arkadamz AKPnin OHAL kararnameleriyle özgürlüünden mahrum edilmi haldedir.

KÜRTLER SÖZ KONUSU OLUNCA HEPS KURT OLUYOR

HDPli Özgökçe Ertan, Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrinde sürdürdüü Zeytin Dal Harekatnda, sivillerin öldürüldüünü iddia ederek, sözlerini öyle sürdürdü:

Müzakere masasn, çözüm sürecini, çözüm mözüm yok diyerek, defalarca kez bunu tekrar ederek, bu talebi asla yerine getirmeyeceklerini söyleyerek, bir sava politikas benimsediler. MHP-AKP derin koalisyonu, Kürt dümanln içeride ve darda olmak üzere en bariz haliyle gözler önüne seriyor zaten. Mersinde kurt iareti yapan Erdoan ve sözcüleri o iareti yalanlamakla geçitirmeye çalyorlar. Ama yaplan bozkurt iaretinin anlam çok nettir. Söz konusu Kürt olunca, Kürtler olunca bunlarn hepsi beraber AKPsi, CHPsi, MHPsi ve bilmediimiz her kesim bize kar Kurt olmaktadr. Bu çok bariz bir Kürt nefretidir, Kürt dümanldr. Afrinden herhangi bir tehdit olmamasna ramen, tabiri caizse çakl ta bile atlmamken, bir yandan Afrine bombalar yamaya balad. Bombalarn altnda gençlerin, çocuklarn, kadnlarn, yallarn öldüü 3 bin yllk tarihin yok edildii, bir kentin yerle bir edildii bir yere dönütü. Uluslararas kamuoyuna anlattklar tek ey, terörle mücadele ve güvenlik sebebi. Aslnda terörle mücadele bahanesi ad altnda çok ciddi olarak Suriyede bir çözüme yaklalmken, artk o çözümü engelleme faaliyetinin olabilecei tehlikesi çok barizdir. Hem Türkiyenin, hem Suriyenin hem de kürt halknn asla çkarna olmayan bu kuatmay, saldry, bu saldr savan sonlandrmas çarsn bir kez daha yapyoruz.

Ana Sayfaya Git