Kürtlere umut!

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı, YPG/PKK'nın baskısı sonucu yerlerinden edilen Suriyeli Kürtler için ayrı bir anlam taşıyor.

Haberler 11.10.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Bamsz Kürt Dernei Bakan Abdulaziz Temmo Onlar (YPG/PKK) konumuyor sadece öldürmeyi biliyor. Kürt, Arap, Hristiyan, Türkmen ayrt etmeden hepsine zulmettiler. Oradaki halk, bu terörün topraklarndan çkarlmasn bekledi. Bar Pnar Harekat iyi olacak, terör bitecek, güvenli bölge yaplacak. Türkiyenin çeitli yerlerinde yaayan Suriyeliler buraya geri dönecek

ANLIURFA- Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzuru getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekat, YPG/PKKnn basks sonucu yerlerinden edilen ve bir daha evlerine dönemeyen Suriyeli Kürtlere umut oldu.

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Suriye Milli Ordusu ile Suriyenin kuzeyinde YPG/PKK ve DEA terör örgütlerine kar yaplan harekat Suriyeli Kürtler de yakndan izliyor. Terör örgütünün basks nedeniyle yurtlarndan olan bölge halk, harekat sonras yerleim yerlerine dönmeyi istiyor.

Suriye Bamsz Kürt Dernei Bakan Abdulaziz Temmo, YPG/PKK ve DEAn yaadklar bölgelerde büyük zulümler yaptn, köyleri ykp yaktn söyledi.

çok sayda kiinin de teröristler tarafndan öldürüldüünü anlatan Temmo, Onlar Kandilde yayorlar, adam deiller. Onlar konumuyor sadece silah biliyor, öldürmeyi biliyor. Kürt, Arap, Hristiyan, Türkmen ayrt etmeden hepsine zulmettiler. Oradaki halk bu terörün topraklarndan çkarlmasn bekledi. dedi.

Temmo, dün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann emriyle Bar Pnar Harekatnn baladn aktararak kendilerinin hiç kimsesi olmadn, sadece Türkiyenin yanlarnda olduunu vurgulad.

- Biz terör istemiyoruz

Suriyeli Kürtler olarak yaadklar bölgelerdeki terörün sona ermesini istediklerini dile getiren Temmo, Bar Pnar Harekat iyi olacak, terör bitecek, güvenli bölge yaplacak. Türkiyenin çeitli yerlerinde yaayan Suriyeliler buraya, evlerine geri dönecek. Kürt, Arap, Hristiyan, Türkmen beraber düzeni yeniden yapacak, sonra beraber yaayacaz. Biz terör istemiyoruz, bar istiyoruz. diye konutu.

Rejimin de terör uyguladn, binlerce kiiyi öldürdüünü anlatan Temmo, halkn çok zulüm gördüünü yineledi. Temmo, YPG/PKKnn rejimden savamadan ald bölgede Türkiye kart propaganda yaptn anlatarak kendilerinin ise terör örgütünün yalancln, sahtekarln, Türkiyenin dostluunu anlatmaya çaltklarn dile getirdi.

Suriyeli Kürtlerin terör örgütüne inanmadnn altn çizen Temmo, Türk Silahl Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu (SMO) bizim dostumuz, kardeimiz, arkadamzdr, dümanmz deildir. Bu terör örgütü bizim çocuklarmz zorla alp kendileri için savatryor, bunlar para, kan ticareti yapyor. Gençlerimiz insanlarmz öldürüyor. Bizim dümanmz am, YPG/PYD/PKK, DEA... Hepsi bizim dümanmz. dedi.

Temmo, güvenli bölgenin tesis edilmesinin ardndan bata kendisi olmak üzere Suriyeli Kürtlerin vatanlarna döneceini belirterek Evimi, ailemi özledim, 85 yandaki annemi özledim. Yllardr onlar görmedim. çok zor. dedi.

- Teröristler evlerimize el koydu

Ailesiyle kaçp Türkiyeye snan Suriyeli Kürtlerden Mahmut Nebi de ülkesine dönecei günü sabrszlkla beklediklerini söyledi.

Suriyenin Aynularab (Kobani) kentinden geldiine iaret eden Nebi, Türkiyenin terör örgütünü bölgeden çkarmas için yaplan çalmalarn kendilerini heyecanlandrdn vurgulad.

Ailesiyle Türkiyeye sndklarn ancak doduu topraklar çok özlediini vurgulayan Nebi, Toprak tatldr. Kim nerede büyürse oras ona güzeldir. Bayram gelince daralyorum. nallah Allah bir su döker, sava biter ülkemiz selamete çkar. Evim, arabam, hayvanlarm, her eyim gitti. Ortada kaldm. Türkiye bize kaplarn açt. Allah raz olsun. Devletin hizmetlerini inkar edemeyiz. dedi.

Hedle Nebi de vatanlarna dönemediklerini gözyalaryla anlatarak evlerine dönmek için bölgenin terörden temizlenmesini beklediklerine dikkati çekti.

Akrabalarnn bir ksmnn halen Suriyede olduunu söyleyen Nebi, Böyle bir olay bamza geldi kimsenin bana gelmesin. Allah kimsenin yuvasn bozmasn. Eim skntdan yataklara dütü. Teröristler evlerimize el koydu. Güvenli bölge, bar olursa topramza döneriz. Toprak tatldr. Kaç yl olursa olsun gideceimiz yer yine orasdr. dedi.

- On binlerce aile yerinden edildi

YPG/PKK ve DEA, Suriyedeki iç sava frsat bilerek ülkenin kuzeyindeki topraklar igal etmi, kendisine yakn olmayan bölge halkn hedef alarak öldürmü ya da ikenceden geçirmi, on binlerce aileyi ise evinden ve yurdundan zorla çkarmt.

Bölgede YPG/PKKnn demografik yapy deitirmeye yönelik bask, tehdit ve yerinden etme giriimleri Uluslararas Af Örgütünün ve nsan Haklar zleme Örgütünün hazrlad raporlara da yansmt.

Türkiyenin, Suriyenin kuzeyindeki terör unsurlarna yönelik gerçekletirdii Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlaryla bölgeler terörden arndrlm, yerinden edilen çok sayda Suriyeli Cerablus, Bab ve Afrinde yaamlarn yeniden kurmutu.

Türk Silahl Kuvvetlerinin Fratn dousunda yürüttüü Bar Kalkan Harekatyla terör örgütlerinin igal ettii Suriye topraklarndan temizlenerek Suriyelilerin evlerine dönüünün salanmas ve snr hattndaki terör tehdidinin ortadan kaldrlmas amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git