Kürtleri ciğerinden vurdular

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine bir anne daha katıldı.

Haberler 04.07.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 305inci gününe girdi.

Arnn Doubeyazt ilçesinden 10 yl önce 13 yandayken daa kaçrlan olu Emrah için oturma eylemine katlan anne Aynur Panay, Kürtçe yapt açklamada, evlatlar için eylem yapan anneleri televizyonda gördüünü ve kendisinin de oluna kavuma umuduyla eyleme katlma karar aldn söyledi. çocuundan hiçbir haber alamadn ifade eden Panay, dier çocuklarnn da kandrlmasndan korktuu için evini Ardan stanbula tadn dile getirdi. Yllardr evlad için ac çektiini aktaran Panay, öyle konutu:

HDP olumu nereden getiriyorsa getirsin. Onlardan yavrumu istiyorum, baka bir ey istemiyorum. Olumu HDPden istiyorum. Onu HDPden baka kimden isteyebilirim? Sorun HDPdir, baka kimse deildir. Evladm gelmeden eylemden vazgeçmeyeceim. çocuklarmzn geri gönderilmesini istiyoruz.

- Kürtleri cierinden vurdular

Eylemi sürdüren annelerden Songül Altnta da 6 yl önce PKK tarafndan kaçrlan oullarn geri alamadklarn belirtti. Eylemlerini sürdürmeye kararl olduklarn belirten Altnta, öyle devam etti:

300 yl da geçse eylemden vazgeçmeyeceiz. Evladm almadan buradan gitmeyeceim. PKKdan olumu istiyorum. Ne haklar var çocuklarmz alyorlar, vermiyorlar. Kürtlerden ne istiyorlar? Kürtlere yaptklar yetmedi mi? Kürtleri bitirdiler. Kürtleri cierinden vurdular. Hepimizi yaktlar, kül ettiler. Yeter artk bu zalimlii bitirsinler. Herkesin evladn versinler. Bu aileleri görün artk. çocuklar brakn, kimse sizden bir ey istemiyor.

Ana Sayfaya Git