Kürtlerin başındaki en büyük yıkımdır!

Diyarbakır'daki saldırıda amcasını kaybeden Psikolog Veysi Yıldız, PKK'yı anlattı; Kulp'taki saldırıda amcasını kaybeden Psikolog Veysi Yıldız, "PKK, 40 yıldır Kürtlerin başına gelmiş en büyük yıkımdır. PKK en büyük zararı Kürtlere veriyor" diyerek, PKK'nın iç yapısını anlattı.

Haberler 11.04.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesi krsalnda PKK mensuplarnca el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda amcas Alaattin Yldz kaybeden psikolog Veysi Yldz, PKK, 40 yldr kürtlerin bana gelmi en büyük ykmdr. dedi.

Yldz, odun toplamaya giden köylülerin bulunduu aracn geçii srasnda infilak eden patlayc nedeniyle yaamn yitiren 5 içinin arkasnda 20ye yakn yetim braktn belirtti. Yldz, PKKnn yevmiyeyle çalan içilerin sabah erkenden evden çktn bildiini vurgulayarak, köylülerin kendi halinde, ailelerinin rzkn çkarmaya çalan insanlar olduunu söyledi.

Amcasnn 5 çocuk babas olduunu dile getiren Yldz, onu anlatrken, Amcamn insanlarla bir sorunu yoktu. Kimseye incitecek biri deildi. Güleryüzlü kendini ailesine ve çocuklarna adayan, kendi halinde bir insand. ifadelerini kulland. Yldz, PKKnn defalarca sivillere yönelik saldrlar yaptn hatrlatarak, öyle devam etti:

PKK, 40 yldr Kürtlerin bana gelmi en büyük ykmdr. PKK en büyük zarar Kürtlere veriyor. Gerek örgüt içi infazlar gerek köylerde yaptklar infazlar ve yldrmalarla Kürtleri kendisine mecbur brakmaya çalyor. Bunu öldürerek, kaçrarak ve propagandayla yapyor. PKKnn çok güçlü bir propagandas var. PKKnn Hamzal köyü katliam var, bizim köyde hamile bir kadn öldürdüler. Öretmenler katledildi. çözüm sürecinde evine gitmeye çalan doktor katledildi. Bundan 6-7 ay önce odun toplamaya giden gençlere yönelik bir saldr oldu. 7 kii hayatn kaybetti.

HDP VE PKK BRBRNN TAMAMLAYICISIDIR

Örgütün sivillere yapt saldrlar sorgulamayan bir kitlesi olduunun altn çizen Yldz, unlar söyledi: Devlet dümanl üzerinde kurduu bir yaknlkla PKKnn her söylediine inanmaya hazr binlerce insan var. Dün HDP açklamasnda soru iareti olan bir eylem dendi. Halbuki soru iareti yok, olay net. PKK, Biz dedik ki odun toplamayn açklamasn yapm. Bunu öldürmek için meru bir sebep olarak kitlesine sunabiliyor. Ben PKK ve HDP ayrmn yapmyorum. HDP ve PKK birbirinin tamamlaycsdr. Soru iareti var diyen HDPnin, PKKdan çok fark yok. HDP, PKKnn propagandasn baaryla yapyor.

HçBR YAPIYA YAAM HAKKI VERMYOR

Yldz, PKKnn daha çok Kürtlere saldrlar yaptna dikkati çekerek, PKK kendisi dndaki hiçbir yapya yaam hakk vermiyor ve onlara katlanmyor. stediin kadar mazlum ol, içi ol, muhtaç ol, önemli deil, onlar için Sen PKKl msn deil misin buna bakarlar. çi haklar, emek sömürüsü ve demokrasiyi sadece söylem olarak kullanyorlar. diye konutu.

Örgütün 5 içiyi öldürerek Ben daha bitmedim mesajn vermeye çaltn aktaran Yldz, devletin etkili operasyonlar karsnda PKKnn bitme noktasna geldiini, Biz buradayz, eylem yapabiliyoruz demeye çaltn anlatt.

PKKnn kendine meru bir zemin oluturmaya çaltn dile getiren Yldz, Örgüt, devleti faizmle suçladnda aslnda kendi faizmini örtmü oluyor. Devleti zulüm yapmakla suçlayarak kendi zulmünü gizlemeye çalyor. PKK, nsanlarmz aç diyor fakat, evine ekmek götüren içileri katlediyor. dedi.

KORKU ORTAMI YARATMAK STYOR

Yldz, PKKnn korku ortam oluturmaya çaltn belirterek, unlar kaydetti: Örgütün lider kadrosu Türkiyeyi okuyamyor. Deien, dönüen artlar okuyamyor. 40 yl öncenin mantyla insanlar etkileyebileceini ve sindirebileceini düünüyor. Bugün propagandalarla yalan üretmeye çalsalar da halk, bunu görüyor. Örgüt devletle ba edemiyor, karakollara saldramyor, polise ve askere bir zarar veremiyor. Devletin etkili operasyonlar sayesinde gücü kalmad. u an kendi kitlesini ayakta tutmaya çalyor, onlara hitap ediyor. nallah PKKnn sonu gelir.

Ana Sayfaya Git