Kurutulan biberler!

Diyarbakır'da yerli dolma biberi piyasaya çıktı. Tarlada doğal olarak yetişen biberler kış için binaların korkuluklarına veya evlerin balkonlarında kurutulmaya başlanırken, renkli kareler oluşturuyor.

Haberler 05.08.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bugünlerde kadnlar kurutmalk biberlerini alp temizledikten sonra evlerinin balkonlarna, balkonu olmayanlar oturduklar evlerin bahçelerinin demirlerine ve hatta tel örgülerine asyorlar. Kurutmalk biberler çok renkli kareler oluturuyor.

Kadnlar, pazarlardan aldklar veya bahçelerinde yetitirdikleri dolmalk biber ve patlcanlarn içlerini tek tek temizleyerek iplere geçirdikten sonra balkon, pencere ya da oturduklar evlerin bahçelerindeki demirlerine sererek kurutuyor. Baz kadnlar kuruttuklar biberleri kn yemek için hazrlarken, bazlar da satarak aile bütçesine katk salamaya çalyor.

Biz kendimiz kn kullanmak için hazrlyoruz

K hazrl için yardmlatklarn belirten Münevver Yakup, Biberlerin dolmala uygun olmayanlarn kzartmalk olarak hazrlyoruz, uygun olanlarn dolmalk olarak iplere geçirip asarak kurutuyoruz. Biz kendimiz kn kullanmak için hazrlyoruz ama aile bütçesine katkda bulunmak için yapanlar da var dedi.

K aylarnda organik ürünlerle beslenmek istediklerini belirten Yakup, Tabi biber kurutmak için asacak yeriniz varsa gayet rahat ve kolay ayet yoksa aile bütçesine katkda bulunmak için kuruttuklar biberleri satan insanlardan alarak onlara destek olabilirsiniz diye konutu.

Ana Sayfaya Git