Kuruyan yaprakları, sanat eserine dönüştürüyor

Diyarbakır'da 24 yaşındaki Sida Bektaş, kurumuş yaprakları, tarihi mekanları resmederek sanat eserine dönüştürüyor.

Haberler 28.05.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde yaayan ve çocukluundan bu yana resim yapmaya merak olan Bekta, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulundan mezun oldu.

Kayapnar Halk Eitim Merkezinde iaret dili eitmeni olarak çalan Bekta, bo zamanlarn kaligrafi sanat ile uraarak ve resim yaparak geçiriyor.

Evinin balkonunu küçük bir atölyeye dönütüren Bekta, bu alanda çalarak kaligrafi ve resim yeteneini gelitirdi.

Huzur duyduu atölyesinde çalrken besledii muhabbet kuu ile arkadalk yapan Bekta, çalmasna ara verdiinde ise ney çalyor.

Hiçbir eitim almad resimde zamanla kendisini gelitiren Bekta, toplad kuruyan yapraklar üzerine kentin tarihi mekanlarn resmediyor.

HEDEFM 81 LN TARH MEKANLARINI KURUMU YAPRAKLARA LEMEK

Bekta ailesiyle yaad evinde atölyeye dönütürdüü balkonda bo kalan zamanlarn resimle doldurduunu söyledi.

Kaligrafi ile yal boya resim yapmay çok sevdiini, bir süredir bu alanlarda kendisini gelitirdiini ifade eden Bekta, bir süredir de kurumu yapraklar üzerine resim yaptn aktard.

Bekta, toplad kurumu yapraklar su ile slattn, yapraklar yumuadktan sonra yal boya ile üzerilerine resim yaptn anlatarak, Hiçbir eitim almadm. Tabloya iler gibi kurumu yapraklarn üzerine resim yapyorum. Güzel tepkiler alyorum. Kurumu yapraklar üzerine kentin tarihini resmediyorum. lk çalmamda baarl olunca devamn getirdim. dedi.

Kentteki Ongözlü Köprü, Hz. Süleyman Camisi, Ulu Cami gibi tarihi mekanlarn resmini yaptn dile getiren Bekta, Hedefim 81 ilin tarihi mekanlarn kurumu yapraklara ilemek. Bu sayede tarihi mekanlarn da tantmn yapmak istiyorum. Yapraklar çok krlgan. Sabr isteyen bir i. Büyük bir sabrla kentin tarihi deerlerini yapraklara yanstyorum. diye konutu.

Bekta, ailesinin kendisini desteklediini ifade ederek, ilerleyen günlerde bir sergi açmak istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git