"Kutlu Doğum" etkinliği

"Buraya gelenleri buluşturan tek şey, Allah Peygamberi Hazreti Muhammed'e duydukları sevdadır"

Haberler 08.05.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kutlu Doum Haftas dolaysyla Peygamber Sevdallar Platformunca Yenikap miting alannda Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed konulu etkinlik düzenlendi.

Suriyeli hafz eyh Zeki Aselinin Kuran- Kerim tilavetiyle balayan etkinlikte, çocuk gruplar da ilahiler okuyup, marlar seslendirdi.

Peygamber Sevdallar Platformu Sözcüsü Mehmet Ali Gönül, 10 maddeden oluan kutlu doum mesajnda, tüm sorun ve skntlarn çözümünde, Kuran ve sünnetin hakemliine gitmek gerektiini vurgulad.

Gönül, Müslümanlarn içinde bulunduu parçalanmlk durumunun temel sebebinin ihtilaflar olduunu belirterek, htilafn çaresi; hiçbir rk, mezhep ve merep fark gözetmeksizin tüm Müslümanlarn vahdetini salamaktr. Ümmetin her ferdi bir dierine hak ve adalet temelinde yaklamal, küfür ve zulme kar çelikten bir duvar gibi yekvücut olmal, adaleti ikame etmek için saflarn sklatrmaldr. diye konutu.

Hak ve Adalet; çatma, katliam ve ykmlarn enkazndan, sulha snmaktr diyen Gönül, Yalan, iftira ve yanl haberler; Müslümanlar arasndaki çatma ve iddetin önemli sebeplerindendir. Müslümanlar arasnda fitne çkarma amaçl haberlere asla itibar edilmemelidir. Hak ve adalet; kin, nefret ve dümanlktan, slam kardeliine sarlmaktr. Müslüman, Müslümann kardeidir. Ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez. diye konutu.

- Adalet ve hak neyi gerektiriyorsa biz onu yapmalyz

Siyer Aratrmalar Vakf Bakan Muhammed Emin Yldrm da alann dolduranlarn herhangi bir parti, herhangi bir cemaat ve vakf için bulumadnn altn çizerek, buraya gelenleri buluturan tek eyin Allah Peygamberi Hazreti Muhammede duyduklar sevda olduunu söyledi.

Müslüman olan kiinin Hakkn taraftar olduunu ve sonuna kadar böyle olmas gerektiini aktaran Yldrm, Adalet ve hak neyi gerektiriyorsa biz onu yapmalyz. man ettiimiz deerlerimiz, Kim olursa olsun mazlumdan yana; kim olursa olsun zalime kar görevi yüklüyor. Onun için her zaman hakkn ve adaletin temsilcisi olmaya devam edeceiz. Bu meydandaki yetimler, çinin zulmüne urayanlara selam gönderiyor. Bütün zalimler buradan sesimizi duysun. Burada Musann yolunda yürüyen binlerce insan var. Firavunlarn saraylar, balarna yklacak. nallah, mazlumlar gülecek, zalimler alayacak. ifadelerini kulland.

Msr, Suriye, Ürdün, Filistin, ran ve Irak gibi Müslüman ülkelerden temsilcilerin de itirak ettii etkinlie, HÜR DAVA Partisi Genel Bakan Zekeriya Yapcolu da katld.

Yaklak 3 saat süren etkinlik, Doru Haber Genel Yayn Yönetmeni Mehmet Göktan konumasyla sona erdi.

Ana Sayfaya Git