Kuyuyu babası açmış!

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, 30 saat süren çalışmanın ardından cesedine ulaşılan 5 yaşındaki Sümeyye Kübra Demir'in düştüğü sondaj kuyusunu, çiftçilik yapan babası Mehmet Demir'in 3 ay önce açtırdığı ve üzerini tahtalarla geçici olarak kapattığı ortaya çıktı.

Haberler 28.11.2016 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFAnn Akçakale lçesinde, 30 saat süren çalmann ardndan cesedine ulalan 5 yandaki Sümeyye Kübra Demirin dütüü sondaj kuyusunu, çiftçilik yapan babas Mehmet Demirin 3 ay önce açtrd ve üzerini tahtalarla geçici olarak kapatt ortaya çkt. Ölümüyle yaknlarn yasa boan küçük Sümeyye Kübrann cesedi, anlurfadaki otopsinin ardndan ailesine teslim edilirken babas Mehmet Demir, üzgün olduunu söyledi.

BASININ AçTIRDII KUYUYA DÜMÜ

Akçakale ilçe merkezine 45 kilometre uzaklktaki Büyükta Mahallesinde meydana gelen olayda; ailesinin Fatma Nur diye hitap ettii Sümeyye Kübra Demir, geçen cuma akam babas Mehmet Demirin 3 ay önce evlerine 20 metre mesafedeki buday ektii tarlasn sulamak için açt ancak su çkmaynca üzeri kapatlmayan sondaj kuyusuna dütü. Küçük kzn sesinin duyulmas üzerine olay fark eden yaknlar bir süre kurtarma giriiminde bulundu ancak baarsz olunca durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. hbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, 35 santim geniliinde olan sondaj kuyusunda kurtarma çalmasnda yetersiz kalnca AFAD ve AKUT ekiplerinden de yardm istendi. Bölgeye gelen ekipler, girii dar olan ve üzerine toprak dökülme riskinden dolay kuyuya inemedi. Ekipler, kuyunun yannda i makinesiyle kaz yaparak 30 saatin ardndan kz çocuuna ulat, ancak çocuun ölmü olduu anlald. Küçük kzn cesedi, anlurfa Adli Tp Kurumu morgunda yaplan otopsinin ardndan ailesine teslim edildi.

TAHTALARI KALDIRMILAR

Mehmet Demir, kznn ölümüyle büyük üzüntü yaadn belirterek, Tarla sulamak için 3 ay önce özel bir irkete sondaj kuyusunu açtrdk. Ancak 20 metre kazmamza ramen su çkmaynca üstünü tahtalarla kapatmtk. Daha sonra tahtalar kaldrmlar. Cuma günü biz tarlada çalrken, kzm oradan geçerken kuyuya dümü. 30 saat sonra cansz bedenine ulatk dedi.

Küçük kzn cesedi, otopsisinin ardndan topraa verilmek üzere Büyükta Mahallesine götürüldü.

Ana Sayfaya Git