Kuzey Irak'ta şehit sayısı 4'e yükseldi

IRAK'ın kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın Zap Vadisi Bölgesi'nde yuvalanan örgüt üyelerini etkisiz hale getirmek amacıyla operasyona devam edilirken dün bir acı haber daha geldi.

Haberler 18.10.2017 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki çukurca lçesinin karsna düen Irak topraklarndaki Zap Vadisi Bölgesinde, PKK örgütüne yönelik operasyonlar sürdürülürken önceki akam saatlerinde el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu 37 günlük evli Piyade Uzman çavu 23 yandaki Furkan Aydn ile 1 hafta önce evlenen Piyade Uzman çavu lhan Sezer ehit oldu, 1i ar 2 asker yaraland. Bu olayn ardndan Zap bölgesine Türk Hava Kuvvetleri ile düzenlenen hava operasyonda 6, Silahl nsansz Hava Arac (SHA) ile düzenlenen operasyonda 2 olmak üzere toplam 8 örgüt militan etkisiz hale getirildi.

Bölgede arazi arama tarama operasyonu devam ederken bu sabah erken saatlerde yine el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu 2 asker daha ehit dütü. Böylece bölgede son 24 saat içerisinde 4 asker ehit dütü. Bu bölgede devam ettirilen operasyonda 8 terörist daha ölü ele geçirilirken etkisiz hale getirilen PKKl says da 16ya çkt.

Dün sabah ehit olan kimlikleri henüz açklanmayan ehit iki askerin cenazesi Hakkari Da Tugay Komutanlna getirildi. Bu sabah 4 asker için uurlama töreni yaplmas bekleniyor.

EHT ASKERLER HAKKARDEN UURLANDI

ehit olan 4 asker için dün sabah uurlama töreni düzenlendi.

EHTLERE CENAZE TÖREN

Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda düzenlenen törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Salih Karata, Hakkari Belediye Bakan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova 3üncü Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Da ve Komando Tugay Komutan Tugeneral Emre Tayanç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu ile polis ve askeri yetkililer katld.

4 BABA OCAINA DÜEN ACI

Önceki gün ehit düen 37 günlük evli Piyade Uzman çavu 33 yandaki Furkan Aydn ile 1 hafta önce evlenen 27 yandaki Piyade Uzman çavu lhan Sezerin yan sra ayn bölgede bugün ehit düen 26 yandaki Piyade Uzman çavu Adam Gezer ile 27 yandaki Piyade Uzman çavu Seçkin Arkann özgeçmileri okunduktan sonra sayg duruunda bulunuldu.

ehitler için dua okunmasndan sonra askerler tarafndan bir süre omuzlarda tanan ehitlerin cenazeleri helikoptere konuldu. Piyade Uzman çavu Furkan Aydn (Osmaniye), Piyade Uzman çavu lhan Sezer (Bolu), Piyade Uzman çavu Adam Gezer (Erzurum), Piyade Uzman çavu Seçkin Arkan (Eskiehir) memleketlerinde düzenlenen törenlerle gözyalar içerisinde topraa verildi.

Ana Sayfaya Git