Lahmacun tartışmasına Siverekliler de katıldı

Şanlıurfa ve Gaziantepliler arasında çıkan lahmacun tartışmasına Siverekli ustalar da katıldı.

Haberler 06.07.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesi bata olmak üzere Türkiyenin her yerinde beeni ile yenilen lahmacun, anlurfal ve Gaziantepli ustalar arasnda tartmaya neden oldu. anlurfal ustalar lahmacunun ana maddesi soan derken, Gaziantepliler sarmsak diyor. anlurfa ve Gaziantepli ustalar arasnda yaanan tartmaya, Siverekli ustalar da katld.

LAHMACUN POLEM

15 yldr Siverekin Kla Caddesinde kasaplk yapan ve sipari üzerine lahmacun içi hazrlayan Mustafa Aykar, lahmacunun ana maddesinin soan olduunu söyledi. Aykar, Yllardr lahmacun yapyorum ve soanl yapyorum. Lahmacun soanl yaplr. Sarmsakl lahmacun, lahmacun deildir. Evet birkaç ba atyoruz içine tat versin diye, o kadar yani. Antepliler sarmsak diyor ama bilmiyorlar. Antepliler bizim lahmacuna karmasn dedi.

Lahmacunun yapln da anlatan Aykar, Lahmacunun ana maddesi daha önce de söylediim gibi kuru soandr. Daha sonra kuzu eti ve kuyruk ya, maydanoz, domates kartryoruz. Bunlara baharat ve Urfa isotu ekliyor ve kartryoruz. Kartrp kvamna getirdikten sonra odunlu ta ekmek frna atyor ve ksk atein scaklnda piiyoruz diye konutu.

Ta frn ustas Ahmet Kzlkaya da, lahmacunun soanl olduunu, ona tad verenin de ksk odun ateinde pimesi olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git