Lastikten kedilere ev!

Bingöllü işletmeci otomobil lastiklerinden yaptığı evlerle kedileri soğukta kalmaktan kurtardı

Haberler 27.01.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde oto lastik ve ykama iletmecilii yapan Ümit Tuunmu, atl lastikleri kediler için yuvaya dönütürdü.

Saray Mahallesinde oto lastik deiim, tamir ve ykama dükkan ileten Tuunmu (25), souk havada barnak ihtiyac olan kediler için atl lastiklerden yuva yapt.

Lastiklerden yapt yuvalar kentin farkl yerlerine, apartmanlarn ve sitelerin önüne brakan Tuunmuun bu davrann gören vatandalar da kediler için yuvalara yiyecek brakyor.

KEDLER KURTARMAK

Tuunmu, yapt açklamada, oto lastik tamiri yaparken, souk nedeniyle araçlarn altna giren kedileri gördüünü, bu nedenle böyle bir çalma yapmaya karar verdiini söyledi.

Atl lastiklerden yuva yaptn ifade eden Tuunmu, Kedi evleri yapmaya karar verdim. Elimden geldiince imkanlarm dahilinde kedi evlerini yaptm. Bingölde belirli noktalara braktm. Vatandalar da Allah raz olsun kediler için yem brakmaya baladlar. dedi.

Yapt çalmann örnek olmasn istediini, insanlarn bilinçlenmesi açsndan da önemli olduunu kaydeden Tuunmu, Bingöl Belediyesinin de kediler için yem destei verdiini bildirdi.

Tuunmu, Vicdanmla hareket ettim, bu süreçte sokak hayvanlarna yardm etmeye devam edeceim. Kedileri scak yuvalarna kavuturmann mutluluunu yayorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git