Leyla'nın ölümünde şok gelişme; Babasının amcasının oğlu tutuklandı

AĞRI'da kaybolduktan 18 gün sonra dere kenarında cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberler 20.07.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ar kent merkezinde yaayan ükran Nihat Aydemir çiftinin 3ü erkek, 7 çocuundan 6ncs olan Leyla, Ramazan Bayramnn ilk günü merkeze 15 kilometre uzaklktaki 300 nüfuslu Bezirhane köyüne gitti. Aile, yaknlaryla bayramlatktan sonra Nihat Aydemirin babasnn evine geldi. Aydemir çifti içeri girerken, Leyla, kap önünde oynamaya balad. Yaklak 15 dakika sonra dar çkan çift, kzlarn bulamad.

Günlerce AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekt (JÖH) ekipleri tarafndan kadavra arama köpekleriyle aranan Leylann 18 gün sonra cansz bedeni bulundu.

Köye 3 kilometre uzaklktaki Kurudere mevkiinde yüz üstü su içerisine atlan Leyla Aydemirin açlktan öldüü belirlendi. Üzerinde sadece nazar boncuklu kolyesi kalan minik Leylann kyafetleri de yine daha önce defalarca aranan cesedinin bulunduu yerde bir hafta sonra tarla biçmeye giden köylüler tarafndan bulundu.

SOSYAL MEDYADAK DDALARI REDDETMT

Ar Cumhuriyet Basavcl tarafndan sürdürülen soruturma kapsamnda Leylann kaybolduu ve daha sonra cesedinin bulunduu köyde aramalar ve gözaltna alnanlar oldu. Gözaltna alnanlardan, daha önceden sosyal medyada Leylann katili amcas çkt haberlerinde ad geçen ve baba Nihat Aydemirin amcasnn olu olan Mehmet Aydemir, çkarld mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nihat Aydemir, sosyal medyada amcasnn olu olan Mehmet Aydemirin fotorafnn yaynlanarak, Leylann katili amcas çkt ve tutuklanarak cezaevine gönderildi eklindeki paylamlara isyan etmiti. Baba Nihat Aydemir, Aclarnn kendilerine yettiini belirten baba Nihat Aydemir, Mehmet ile ilgisi yok. Aslsz iddialarda bulunanlarla ilgili Mehmet suç duyurusunda bulunacak. Eer öyle bir ey varsa ben, sen fark etmez, kim olsa devlet gerekeni yapar. Ama asl olmadan paylamak saygszlk. Ben de olabilirim, devlet beni götürsün, idam etsin, ona kimse kar gelemez. Neticeyi örenmeden, bir ey örenmeden bunu yapmak çok ayp demiti.

Tutuklanan Mehmet Aydemir, sosyal medyada kendisinin suçlanmasnn ardndan yapt açklamada, Sosyal medyadan benim fotorafm kullanarak Katil gözaltnda, adalet yerini buldu gibi paylamlar yaplm. Madem bu kadar adaleti istiyorsunuz, gelin Türkiye Cumhuriyeti olarak birlik olalm, beraber bulalm, beraber asalm ki baka Leylalarn can yanmasn. Yalan yanl ifadelerle insanlar kkrtmann bir anlam yok. Can güvenliim olmad için savcla gideceim ve suç duyurusunda bulunacam. O paylam yapan her kimse ortay çkp, hesap verecekler. çok ar küfürler ediyorlar. Ben Leylann amcas deilim. Nihat Aydemirin amcasnn oluyum diye konumutu.

GÖZALTINA ALINAN 12 KDEN 11 SERBEST

Leylann dosyasna müdahil olan Ar Baro Bakan Ali Artuk, dün akam Bezirhane köyünden 12 kiinin gözaltna alnp, sorgulandn belirtti. Artuk, sorgulananlardan 11inin serbest brakldn. 1 kiinin ise kasten öldürme suçundan tutuklandn dorulad.

Leylann babas Nihat Aydemir ise amcasnn olunun neden tutuklandn bilmediini söylerken, üpheli Mehmet Aydemirin dier akrabalar ise evde yaplan aramalarda PKK terör örgütüne ait fotoraf ve dokümanlar ele geçirildii için tutuklandn, Leyla Aydemir cinayeti ile ilgisinin olmadn ileri sürdü.

Savclk Leyla Aydemirin soruturmas ile ilgili gizlilik karar alrken, soruturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Ana Sayfaya Git