Leylek değil Balaban çıktı

Akaryakıt istasyonunda lokantaya giren balaban kuşu, yakalanıp, hayvan barınağı yetkililerine teslim edildi.

Haberler 30.07.2019 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda bir akaryakt istasyonunda lokantaya giren balaban kuu, yakalanp, hayvan barna yetkililerine teslim edildi. letme sahipi Adar Bayrak, kuu önce leylek yavrusu sandklarn, internetten yaptklar aratrmada ise nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olan balaban olduunu örendiklerini söyledi.

BALABAN çIKTI

Diyarbakr- anlurfa karayolundaki akaryakt istasyonu çalanlar, iletmedeki lokantada bir ku fark etti. çalanlar, yakaladklar kuu, leylek yavrusu zannetti. Ancak internetten aratrma yaptklarnda kuun, nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olan, bataklklarda yaayp, balkla beslenen balaban kuu olduunu gördüler. letme sahibi Adar Bayrak, kua balk verip besledi.

Bayrak, kuu Büyükehir Belediyesi bünyesindeki hayvan barnana teslim ettiklerini ifade ederek, letmemize gelen kuu önce leylek yavrusu sandk. nternetten aratrdk ve balaban kuu olduunu örendik. Nesli tükenmek üzereymi. Bataklk alanlarda yayormu. Balkla beslendiini örendikten sonra balkla besledik. Daha sonra hayvan barnan arayp, balaban onlara teslim ettik diye konutu.

Ana Sayfaya Git