Lezzet festivali!

Gastronomi alanındaki lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali" ile hem damaklara hem de kulaklara hitap edecek.

Haberler 30.09.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zengin yemek kültürüyle öne çkan anlurfa, Kadim lezzetlerde bulualm temasyla bu yl üçüncüsü düzenlenecek anlurfa Lezzetleri ve sot Festivali (URFEST) ile damaklara, sra gecesiyle de kulaklara hitap edecek.

anlurfann kültürünü ve farkl lezzetlerini tantmay amaçlayan festival, bu yl 11-13 Ekimde gerçekletirilecek.

Kadim lezzetlerde bulualm temasyla düzenlenecek festivalde açlacak 100 stantta misafirler, kente özgü lezzetleri tatma ans yakalayacak.

Göbeklitepe ve isot fotoraf sergisi, sra gecesi ekiplerinin de sahne alaca halk konseri, isot yeme yarmas, en güzel isot yarmas, çi köfte yarmas gibi çeitli etkinliklerin de düzenlenecei festival, üç gün boyunca gastronomi merakllarna unutamayacaklar lezzetler sunacak.

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, AA muhabirine, daha önce anlurfa sot Festivali olarak düzenlenen etkinliin ismini ekleme yaparak anlurfa Lezzetleri ve sot Festivali olarak deitirdiklerini söyledi.

Festivalde anlurfa lezzetlerini ve üretilen ürünleri ön plana çkarmak istediklerini anlatan Beyazgül, öyle konutu:

Kentimizle özdeleen bu ürünlerimiz yerinde görülebilecek ve tadna baklacak. Bu lezzetlerimiz tarihten gelen lezzetlerimizdir. anlurfa isotumuz da dünyada en tatl isot olarak tasvir edilir. Kendisi ac ama bu kadar tatl olabilir mi? diyebileceimiz bir isot. anlurfaya ait 28 ürünümüz tescilli yani corafi iaret belgesi var. Bu saynn daha da artacana inanyorum. Türkiyenin en çok fstk üreten ehriyiz, en güzel isotunu üreten ehriyiz, keten köynei incirimiz var. Bu ürünleri yerinde yemek daha güzel olacak.

Festival kapsamnda isot yeme ve güzel çi köfte yourma yarmalar gibi çeitli etkinliklerimiz olacak.

Zeynel Abidin Beyazgül, kente ait bütün ürünlerin festival kapsamnda kurulacak stantlarda sergileneceini, festivale katlan kiilerin dolu dolu 3 gün geçireceini belirtti.

- Tüm vatandalarmz anlurfaya festivale bekliyoruz

Festival kapsamnda kentle özdeleen türkülerin de sanatçlar tarafndan seslendirileceini anlatan Beyazgül, Yaklak 100 civarnda reyonumuz olacak ve bu reyonlarda anlurfaya ait her eyi bulabilirsiniz. Ayrca akamlar da sanatçlarmz festivali renklendirecek. Festivalimizde anlurfaya ait her ey olacak yani yok yok. 365 gün bulamadnz, göremediiniz her eyi bulmak istiyorsanz festivalimize gelin. Türkiyedeki tüm vatandalarmz anlurfaya festivale bekliyoruz. diye konutu.

Stantlarn açlmasyla balayacak festival, 13 Ekimde Mahmut Tuncer konseriyle sona erecek.

Ana Sayfaya Git