Lice davası ertelendi

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, 1993 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili davaya İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Haberler 13.10.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Licede, 1993 ylnda, 16 kiinin yaamn yitirdii olaylara ilikin açlan dava, güvenlik gerekçesiyle zmire alnd. zmir 1. Ar Ceza Mahkemesindeki davaya, bugün yaplan durumayla devam edildi. Taammüden öldürme, halk isyana ve birbirini öldürmeye tevik ve cürüm ilemek üzere teekkül oluturma suçlarndan arlatrlm ömür boyu hapis ve 24 yla kadar hapis cezas istemiyle tutuksuz yarglanan dönemin Jandarma Komutan emekli Albay Eref Hatipolu, durumaya katlmazken, taraflar avukatlar hazr bulundu.

AVUKATLARIN TALEPLER

Avukatlar, 1993 ylnda, olay yerinde incelemelerde bulunmak için bölgeye giden; fakat ilçeye alnmayan heyetin banda olan dönemin CHP Genel Bakan Deniz Baykaln, gazeteci Mithat Bereket ile Bahtiyar Aydnn kardei Birsen Aydnn tank olarak dinlenmesini talep etti. Ayrca bir kez daha sank Hatipolunun tutuklanmas istendi.

Sank avukat Mehmet Eren Turan, Katlanlar her durumada müvekkilim hakknda tutuklama talep etmektedir. Müvekkilim o dönemde yapm olduu görev nedeniyle yarglanyor diyerek, tutuklama taleplerinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, hem yeni tank dinlenmesi konusunda hem de tutuklama istemiyle ilgili talepleri reddederek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git