Lice kayyum ile hizmet görmeye başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Lice Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Sinan Başak, yıllardır eksikliği hissedilen hizmetleri halka sunmaya başladı.

Haberler 25.10.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göreve geldii günden itibaren ilçenin sorun ve skntlarn masaya yatran Kaymakam Sinan Baak, aciliyetine göre eksiklikleri tamamlamaya balad. lçede alt yap ve üst yap çalmalarn aralksz sürdüren Kaymakam Baak, sosyal aktivitelerle de çocuk ve gençlerin gönlüne taht kurdu. çocuk ve gençlerin terör örgütlerinin kucaklarna terk edilmemesi için çalmalarn hzlandran Kaymakam Baak, çocuklarn güzel vakit geçirecekleri parklar, gençlerin de verimli hale getirilmesi için deiik sosyal etkinliklere zemin hazrlayan alanlar oluturuyor.

Her mahalleye bir park

Kaymakam Sinan Baakn talimatlar ile ilçede hizmetler aralksz devam ederken, çocuklarn da rahat bir ortamda zaman geçirmelerine olanak salayan parklar yaplyor. Her mahalleye bir park slogan ile çalmalarn sürdüren Lice Belediyesi ekipleri belirlenen 6 mahalle için parklar yapmaya balad. Yeilburç, Mulla, Yeniehir, Körtük, Karahasan ve Yeniehir mahallesi mobese olmak üzere 6 noktada park çalmalar sürüyor. çalmalar devam eden parklarn tamamlanmas ile her mahalle çocuklarnn kendi evlerine yakn bölgelerde vakit geçirme imkan bulaca belirtildi.

Mezarlklar modern hale getiriliyor

Belediye ekipleri tarafndan ilçede bulunan mezarlklarn daha temiz ve daha modern hale getirilmesi için de çalmalar balatld. lçe merkezinde bulunan Samparus ve YBO mezarlklarnda belediye ekipleri tarafndan düzenlene çalmalar yaplyor. Mezarlklarn kötü görünümlerinden kurtulmas için yaplan proje ile mezarlk içleri ve çevresinde düzenleme balatld. çalmalarn tamamlanmas ile birlikte mezarlklarn daha düzenli ve güzel hale getirilecei belirtildi.

Köyler ilk defa hizmet görüyor

Kaymakam Sinan Baak göreve geldii günden itibaren ilçe merkezi ve bal mahalle ile köylerde bütün eksiklikleri tespit ederek bu balamda çalmalarn hzlandrd. K öncesinde ilçe merkezi ve bal mahallelerde asfalt çalmalar tüm hzyla devam ederken, köylerde de yollar düzeltilerek stabilize çalmalar yaplyor. Alt yap eksiklii olan bölgelerde kanalizasyon çalmalar da sürüyor. Mahalle ve köylere çöp konteynrlar yerletirilirken, muhtar ve vatandalar tarafndan belediyeye iletilen dier eksiklikler de bir bir gideriliyor.

Lice ilçesinde daha önce görmedikleri hizmetlerle tantklarn belirten vatandalar, Kaymakam Sinan Baaka çalmalarndan dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git