Lice tarımla anılacak!

Diyarbakır'ın adı yıllarca terör ve uyuşturucuyla anılan ilçesi Lice, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin hizmetleriyle adeta dönüm noktası yaşıyor

Haberler 25.12.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn ad yllarca uyuturucu ve terörle anlan Lice ilçesi, görevlendirme yaplan belediyenin hayata geçirdii projelerle adeta dönüm noktas yayor.

DBPli Lice Belediye Bakan Rezan Zuurlinin hakknda yürütülen terör soruturmas kapsamnda görevinden alnmasnn ardndan belediyeye yaplan görevlendirmeyle ilçe, yllardr mahrum kald hizmetlere kavutu.

Salanan kaynaklarn sosyal, kültürel ve ekonomik yatrmlara dönütüü ilçenin çehresi deiiyor. Yaklak 10 ayda 14 milyon liralk yatrmla buluan, gelecek yl 24 milyon liralk yatrm öngörülen Lice, sahip olduu tarm potansiyelinin canlanmas adna gelecee umutla bakyor.

- çöplerin toplanmad bir belediye devraldk

Lice Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sinan Baak, göreve baladklarnda en asgari hizmetlerin dahi vatandaa sunulmad bir belediye devraldklarn söyledi.

çöplerin toplanmad, hiçbir yatrmn yaplmad bir belediye devraldk. diyen Baak, görevi devraldktan sonra Licenin öncelikli sorunlarn tespit ederek, çalmalara baladklarn belirtti.

Baak, su sorunun çözümü için Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) ile görütüklerini, bu dorultuda yaplacak 16 kilometrelik isale hattn yenileyerek Licenin su sorununu çözeceklerini ayrca kanalizasyon ve su hatlarn yenilediklerini aktard.

lçe merkezine giri yolunun köyü anmsattn dile getiren Baak, Dicle Elektrik Datm Anonim irketi (DEDA) ile görüerek elektrik hatlarn yer altna alnmasn saladklarn kaydetti.

Baak, yeni düzenlemelerle ilçeye güzel bir görünüm kazandracaklarn anlatarak, belediyenin bugüne kadar ilçe halknn hak ettii hizmetlerin çounu gerçekletiremediini gördüklerini dile getirdi.

- çocuklara oyun park gençlere spor tesisi

Lice Belediyesi olarak krsal mahallelere 38 kilometre stabilize yol yaptklarn, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile 40 kilometre sathi kaplama asfalt çalmas gerçekletirildiini ifade eden Baak, sözlerini öyle sürdürdü:

Köylerimizin hiçbirinde park yoktu. 7 köye çocuk oyun park kurduk. lçe merkezinde 2 parkmz vard. 7 mahallemizde park çalmas yapyoruz. Sene sonuna kadar parklar tamamlanacak. Hedefimiz her mahalleye çocuklarmzn elenebilecei park yapmak. Ayn zamanda gençlerimizin istifade edebilecei spor tesisleri yapmak için çalyoruz. Merkezimizde iki mahallemize hal saha yaptk. Gençlerimiz bunlardan ücretsiz olarak faydalanyor ayrca çocuklarmzn eitim gördüü okullarn bakm onarmlar ile çevre düzenlemelerini bitirdik. Bütün okullarmz prl prl. Periyodik olarak da temizliklerini yapyoruz.

lçede trafik akn rahatlatmak amacyla 35 araçlk otopark yapp vatandan hizmetine ücretsiz sunduklarn belirten Baak, vatandalarn huzurlu bir ortamda ibadet edebilmesi için de camilerin temizlenerek eksiklerinin giderildiini söyledi.

Baak, ilçede daha önce yapmna balanan taziye evlerinin tamamlanmas amacyla vatandalara malzeme yardmnda bulunduklarn, ilçe merkezindeki mezarln da çevre düzenlemesini yaptklarn, parke çalmas ile de vatandalarn çamursuz bir ortamda mezarlk ziyaretlerini gerçekletirmesini saladklarn aktard.

Gelecek yl ilçe merkezinde parkesiz bir yer kalmayacana dikkati çeken Baak, ilçede semt pazarnn kapal alanda kurulmas için ihale yaptklarn ayrca ilçeye yeni bir otogar kazandrmak istediklerini dile getirdi.

Baak, hazrladklar Gençlik Merkezi Projesi ile gençlerin zamanlarn güzel geçirebilmelerini amaçladklarn ifade ederek, merkezde kütüphane, fitness ve spor alanlarnn bulunacan kaydetti.

- Sosyal destekler yüz güldürüyor

Baak, Licenin gözbebei olarak gördükleri Licespora malzeme desteinde bulunduklarna iaret ederek, bu destein süreceini vurgulad.

Bakma muhtaç 50 vatandan her ay evinin temizlendiini ve kiisel bakmlarnn yapldn anlatan Baak, Ziyaret ederek bu vatandalarmzn evlerinde bir eksiklik varsa belediye ve kaymakamlk olarak ihtiyaçlarna çare olmaya çalyoruz. Vatandalarmz salk hizmetlerinden rahat bir ekilde yararlanmalar için belirli saatlerde servisle hastaneye götürülüyor ayrca 600 yeni doan bebeimiz için hogeldin bebek paketlerini ulatryoruz. eklinde konutu,

Baak, Liceli çocuklarn daha iyi atlarda gelecee hazrlanmas için hükümetin ve ilgili bakanlklarn desteiyle de çalmalar yaptklarn vurgulayarak, ilçede bu kapsamda 200 yatakl örenci yurdunun inaatnn tamamlandn, geçici kabul aamasna gelindiini aktard.

Liceli gençlerin ve çocuklarn kaliteli eitim hizmeti almasnn önemine deinen Baak, Liceye meslek yüksekokulu kazandrmak için çalmalarnn olduunu, ayrca lçe Milli Eitim Müdürlüü ve Aile Destek Merkezi ile KPSS kurslar düzenlediklerini belirtti.

- Terör propagandas içerikli birçok dokümanla karlatk

Baak, görevi devraldklarnda belediyede terör propagandas içerikli birçok dokümanla karlatklarna dikkati çekerek, çocuklar örgütün da kadrosuna nasl devirebiliriz eklinde eitim veriliyordu. Kadn Eitim Merkezi dedikleri yerde de kadnlarmza böyle eitimler veriyorlard. ifadelerini kulland.

Baak, unlar kaydetti:

DBPli belediye döneminde imkanlar terör örgütüne destek için kullanlm. Biz çocuklarmza sahip çkyor, onlar uyuturucu ve terör batandan uzak tutmaya çalyoruz. Liceli hemehrilerimiz için belediyecilik hizmetini Ankara, stanbulda yaayan vatandalarn aldklar belediyecilik hizmetleriyle ayn standartlara ulatrncaya kadar çalmamz sürdüreceiz.

- Lice tarmla anlacak

Licenin terör ve uyuturucuyla anlmasndan rahatsz olduklarn, bu algy düzeltmek için çalmalar yaptklarn anlatan Baak, hükümetin desteiyle gelecek nesillere belediyecilik hizmetini en üst seviyeye tayacak bir Lice brakmak istediklerini bildirdi.

Baak, ilçede bulunan ancak çeitli gerekçelerle kapanan ya ve yem ile mermer fabrikasnn yeniden açlmas için iletmecileri ile sürekli temaslarda bulunduklarn dile getirerek, unlar söyledi:

Licede isizlik sorununu çözersek teröre çok büyük darbe vuracamza inanyorum. Fabrikalarn açlmas için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuyla birebir ilgileniyorum. 10 ayda 14 milyon liralk yatrm yaptk. Burann çok güzel domatesi ve üzümü var. Vatandalarmz bunlara yönelmek yerine örgütün basksyla uyuturucuya yönelmi. Lice inallah uyuturucu ve terörle deil, tarmla anlacak.

Ana Sayfaya Git