Lice Ve Hani Üçgeni Yasak

PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla Lice ve Hani ilçelerindeki 37 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 28.03.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ve Hani ilçelerine bal 37 köy ve mezrada PKKya yönelik operasyon dolaysyla sokaa çkma yasa ilan edildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Lice ve Hani ilçelerinin dalk ve ormanlk alannda faaliyet yürüten teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, snak, barnak, depo alanlarnn tespit edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi maksadyla operasyon balatld.

YASAK LAN EDLD

Halkn can ve mal güvenliinin salanmas amacyla operasyonun yaplaca Haninin Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Y.Tural, Kalaba, Uzunlar, Serenköy köyleri ile Baakl, Güzelce, Taburun, Karapilyari, Mezartarlas, Sraevler, Horsel, çay, Damlatepe, Uysal, A.Tural, Gürbulak mezralar, Licenin enlik, Birlik, Abal, Erginköy, Tuzlaköy, çeper, Daralan ve Duruköy köyleri ile Elmadere, Alçk, Akçapnar, Ayaz, akan, Boyluca, Dahlk, Alikahya, Hacmusabey ve Kutlam mezralarnda saat 08.00den itibaren sokaa çkma yasa ilan edildi. Söz konusu yasaa uymann can ve mal güvenlii açsndan önem arz ettii kaydedildi.

HAKKADA Üç TUTUKLAMA

Hakkaride, polisin 21 Mart nevruz etkinlikleri öncesi düzenledii e zamanl operasyonlarda gözaltna alnan PKK ibirlikçisi 3 kii, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK SAFLARINA KATILACAKTI

rnakn Silopi ilçesinde Suriyeye geçmek üzereyken snrda gözaltna alnan Patrick Kraicker, tutukland. Kraicker ifadesinde, PYD/PKK saflarnda savamak üzere Suriyeye gitmeye çaltn itiraf etti. Yaplan incelemede, Patrick Kraickerin daha önce 2 kez Türkiyeye giri yapt da belirlendi. Kraicker, Emniyet Müdürlüündeki sorgusunun ardndan sevk edildii mahkemece, terör örgütüne yardm ve yataklk suçundan tutukland.

Ana Sayfaya Git