Lice yasak!

Diyarbakır Lice'de 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Haberler 25.11.2016 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Valilii, Lice lçesi krsalnda düzenlenecek operasyon nedeniyle Lice lçesine bal 9 köyde dün saat 05.00ten itibarenikinci bir emre kadar sokaa çkma yasa ilan edildiini duyurdu. Bölgedeki çatmalarda, 7 PKKl öldürüldü.

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Lice lçesi mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecei belirtildi.

SOKAA çIKMA YASAI

Açklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5 bin 442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri uyarnca Lice lçesine bal olan, Kayack, Ortaç, Yalaza, Tepe, Arkl, Serince, çada, Dibekköy ile Yolçat Köyünde sivillerin zarar görmemesi amacyla bugün saat 05.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasa ilan edildii belirtildi.

7 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahl Kuvvetleri, Lice lçesi krsalnda tespit edilen PKKya ait silah mevzileri ve barnaklar, düzenlenen hava operasyonuyla imha edildiini açklad. Hava harekatnda 6, yaplan arama tarama faaliyetleri srasnda çkan çatmada bir teröristin etkisiz hale getirildii belirtilen açklamada, öyle denildi:

Alnan anlk bir istihbaratn deerlendirilmesi sonucu 07.11-08.22 saatleri arasnda Diyarbakr/Lice krsalna, Türk hava kuvvetlerine ait sava uçaklar ile hava harekt düzenlenmi bölgede tespit edilen silah mevzileri ve barnaklar imha edilmi ve alt BTÖ mensubu terörist de etkisiz hale getirilmitir. Müteakiben kara unsurlar tarafndan ayn bölgede arama tarama faaliyeti icra edilmi, faaliyet esnada çkan çatmada bir terörist daha etkisiz hale getirilmitir. Etkisiz hale getirilen BTÖ mensubuna ait bir adet AK-47 Kalanikof piyade tüfei ve bir adet tabancaya ek olarak bölgede depolanm halde üç adet AK-47 Kalanikof piyade tüfei, üç adet el bombas, 16720 adet AK-47 Kalanikof piyade tüfei fiei ve 65 adet RPG-7 roket atar sevk fiei ele geçirilmitir.

Ana Sayfaya Git