Lice'de bunlar ele geçirildi!

Lice ilçesinde PKK'lılara yönelik 7 bini aşkın personelin katılımıyla düzenlenen operasyon sürüyor. Operasyonda 200 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 4 el yapımı patlayıcı düzeneği ile 786 kilogram esrar ele geçirildi

Haberler 13.03.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Bingöl krsalnda 5 Marttan bu yana PKKya yönelik balatlan operasyonlar sürürken, operasyonun merkezi Lice lçesinde güvenlik güçleri, 4 köyde yaptklar aramada 200 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmi el yapm 4 patlayc düzenei, 786 kilo uyuturucu madde ile tbbi malzeme ele geçirildi.

VALLK AçIKLADI

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, Diyarbakrn Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il snr arasnda PKK terör örgütü mensuplarnn etkisiz hale getirilmesi, aranan ahslarn yakalanmas ve uyuturucu kaçakçlarna yönelik 5 Martta balatlan oerasyonun devam ettii belirtilerek öyle denildi:

ELE GEçRLENLER

Lice ilçesi mülki snrlar içerisindeki 4 köy ve mezralarnda toplam 54 ev ve eklentileri ile arazide icra edilen arama faaliyeti neticesinde, 4 adet ruhsatsz av tüfei, 1 adet tabanca, bölücü terör örgüt mensuplarna ait jelikan bidonlar içerisinde araziye gömülü vaziyette çok sayda ayakkab ve sivil kyafet, 27 adet mat, 1 adet di tedavisinde kullanlan tbbi cihaz, çok sayda tbbi malzeme, 1 adet pil blou, 450 metre kablo ele geçirilmi, 5 üpheli ahs göz altna alnm. Tesis edilen 28 yol kontrol noktasnda yaplan kontroller neticesinde; 856 araç ve bin138 ahsn sorgulamas yaplm. Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 1 snak, 1 barnak tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmi, barnak ve snaklar içerisinde bulunan yaam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savclnn talimat gereince yerinde imha edilmi.

UYUTURUCU DA VAR

Teröristlerce 200 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanlarak tuzaklanm 4 adet el yapm patlayc düzenei, 4 adet mutfak tüpü tespit edilmeyi müteakip, Patlayc Madde mha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmitir. Narko-terörizmle mücadele kapsamnda; 448 kilo toz, 338 kilo kubar esrar olmak üzere toplam 786 kilo uyuturucu madde ele geçirilmi olup, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savclnn talimat gereince muhafaza altna alnmtr.Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara olumsuz hava ve iklim artlarna ramen artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git