Lice'de PKK örgütünün sözde sorumlusu öldürüldü

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonda bir grup PKK'lı terörist ile çıkan çatışmada, terör örgütünün sözde Amed eyaleti Mazlum Akdağ bölge sorumlusu 'Dilovan Bahtiyar' kod adlı Fatih Kırtay ile 'Dicle Hevidar' kod adlı Rojbin Akyol öldürüldü.

Haberler 18.06.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinde dün çkan ve 2 teröristin öldürüldüü çatma ile ilgili Diyarbakr Valiliince açklama yapld. Açklamada u bilgiler verildi:

PKKNIN SÖZDE SORUMLUSU

Diyarbakr ili Lice ilçesi Örtülü köyü mülki snrlar içerisindeki Palahin Tepe bölgesinde pusu, dinleme, keif ve gözetleme faaliyeti icra eden jandarma komando timlerince, bir grup teröristle salanan silahl çatma neticesinde, sözde Amed Eyaleti Mazlum- Akda bölge sorumlusu Aryen telsiz çar adn kullanan Dilovan Bahtiyar kod adl Fatih Krtay ve Dicle Hevirdar kod adl Rojbin Akyol isimli 2 teröristin, 1 adet Bixi Mk.Tf., 1 adet AK-47 Kalanikof P.Tf., 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet mayn/EYP düzenei, 4 adet el bombas, 2 adet RPG-7 roketatar mühimmat, 10 adet Kalanikof P.Tf. arjörü, 67 adet Bixi Mk.Tf. fiei, 187 adet Kalanikof P.Tf. fiei ve çok sayda örgütsel doküman ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildii 14 Haziran 2018 Perembe günü itibariyle tespit edilmitir.

SAVCILIK TALMATI ÜZERNE

Cumhuriyet Basavclnn talimat gereince, ölü olarak etkisiz hale getirilen teröristler hakknda adli ilemlere balanlm olup, delil niteliine haiz olan silah, mühimmat, örgütsel doküman ve dier malzemeler muhafaza altna alnm, mayn/EYP düzenei ve el bombalar Patlayc Madde mha Timi marifetiyle emniyetli ekilde yerinde imha edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git