Lice’de terörün kökü kazındı, sıra istihdamı arttırmaya geldi

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’ın Lice ilçe belediyesine kayyum olarak atanan aynı zamanda kaymakamlık görevini de sürdüren Sinan Başak, ilçede terörün kökünün kazınmasının ardından istihdam seferberliği başlattı.

Haberler 29.10.2017 - 13:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yln aralk aynda ilçe kaymakam olarak Liceye gelen Sinan Baak, ubat 2017de çileri Bakanlnca Lice Belediye Bakan Vekillii görevini de yürütmeye balad. lçe belediyesini yatrm yaplmad için borçsuz devralan Baak, görevde kald 9 aylk süreçte 10 milyon liralk projeleri hayata geçirdi. çocuk parklarndan su borusu döemelerine, elektrik tellerinin yer altna alnmasndan yol yapm projelerine kadar ilçenin tüm eksikliklerini gidermeye çalan Baak, terörün kökünün kaznmas ile birlikte istihdam olanaklarn arttrmak için de kollar svad. Bu kapsamda ilçede kullanlmaz durumda olan mermer, ya ve yem fabrikas sahibini ilçeye davet eden Baak, fabrikalarn tekrar üretime geçmesi konusunda fabrika sahibi ile bir görüme gerçekletirdi. Ellerinden gelen her türlü yardm sunmaya hazr olduklarn fabrika yetkililerine ileten Baak, yetkililerinden fabrikalarn yeniden üretime geçirilecei konusunda söz ald. Önümüzdeki aylarda tekrar faaliyete girmesi planlanan fabrikalarn, 450 kiiye dorudan i imkan sunmas hedefleniyor.

Terörden arnd sra isizlik sorununu çözmede

Yaptklar çalmalarla ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Lice Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sinan Baak, göreve geldiklerinde en asgari belediyecilik hizmetlerinin dahi yaplmadn gördüklerini söyledi. lçede yaptklar görümelerde iki temel sorunun karlarna çktn belirten Baak, Arkadalarla, esnaf ve vatandalarla yaptmz görümelerin ardndan iki temel sorunun öne çktn gördük. Birincisi isizlik sorunu, ikincisi ise ilçenin su sorunuydu. Bunun yannda dier skntlarda söz konusuydu fakat bu iki sorun çok aciliyet gösteriyordu. Oturduk ve bunlar tek tek inceledik. sizlik sorunu ile ilgili Lice ilçemiz çok ansl. Zamannda ilçe giriine iki büyük fabrika yaplmt Halis Toprak zamannda. Birincisi ya ve yem fabrikas ikincisi mermer fabrikas. u an malum o hendek olaylarndan sonra bu firmalar lojistii salayamadklar için bu fabrikalar kapattlar. Normalde aktif bir ekilde çalabilse sadece orada 450 ailemizin i imkan olacak. Bunun dolayl olarak binlerce aileye i imkan sunulabilir. Biz bunlarla ilgili gerekli giriimleri yaptk. Geçtiimiz günlerde Toprak Holding Yönetim Kurulu Bakan Liceye geldi, fabrikalarn açlmas için biz elimizden geleni yapyoruz dedi.

Licede terör yönünden ciddi bir düü var

Hendek olaylar döneminde Diyarbakr-Lice karayolunun aylarca, haftalarca kapal kaldna deinen Baak, öyle devam etti:

Bu kapal kalmasndan dolay da firmalar lojistiklerini salayamadklar için bu fabrikalar kapatmak zorunda kaldlar ve bunun skntsn da Lice ilçesindeki halk olarak bizler çektik. u anda fabrikalarmz kapal ama, Allaha ükürler olsun hükümetimizin kararl duruu ve güvenlik güçlerimizin de istedikleri her alanda her türlü operasyonu yapp bu terör örgütüne nefes aldrmamasndan dolay u an Lice ilçemizde terör yönünden ciddi bir düü var. Hem teröre katlm hem de onlarn mevcut saysnda her geçen gün azalma oluyor. Biz de bununla ilgili olarak firma yönetimleri ile temasa geçtik, buraya çardk, biz elimizden gelen destei veriyoruz, bu fabrikalar açp ilçemizdeki isizlik orann en asgari seviyelere indirmeyi planlamaktayz.

Liceyi uyuturucu ile terörle anlmayacak bir ilçe haline getirmeye çalacaz

2016 ylnda yaplan uyuturucu operasyonlarnda çok sayda kenevir, kubar ve toz esrar ele geçirildiini dile getiren Baak, kenevir tarlalarnn imha edildiini kaydetti. 2017 ylna ekimlerin, askerin, hükümetin kararl duruu sayesinde yüzde 90 seviyelerinde azaldn aktaran Baak, bunun terör örgütünün finans kaynana büyük darbe vurduunu bildirdi. Baak, Liceyi uyuturucu ile terörle anlmayacak bir ilçe haline getirmeye çaltklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git