Linki tıkladı paradan oldu

Telefon dolandırıcıları Diyarbakır'da genç kadına mesaj gönderdi. Linki tıklayan kadın, çocuğu için bankada biriktirdiği 4 bin 500 liradan oldu

Haberler 06.08.2020 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 2 çocuk annesi Gurbet S., telefonuna gelen Bayrama özel devletten bin lira sosyal destek bavurusu için indir, kur ve yükle mesajl linki tklamasyla hayatnn okunu yaad. Telefon dolandrclarnn hedefi olan talihsiz kadn, mesaj tklamasyla çocuu için bankada biriktirdii paradan oldu.

Balar ilçesinde yaayan Gurbet S.nin cep telefonuna 2 Temmuzda bir mesaj geldi. Mesajda, Bayrama özel devletten bin lira sosyal destek bavurusu için indir, kur ve yükle yazl link yer ald. Linki tklayan Gurbet S., e-devlet hesabna yönlendirildi. Ne olduysa o an oldu. E-devlet hesabnda böyle bir eyin olmadn gören Gurbet S., hesabndan çkt. Gece yars telefonuyla oynayan Gurbet S., telefonun birden kapandn ve bir gün boyunca kapal kalp açlmadn ileri sürdü. Telefonuna format attktan telefonunu açan Gurbet S., hesabn kontrol edince hayatnn okunu yaad. çocuunun gelecei için biriktirdii 4 bin 500 lirasndan olduunu örenen Gurbet S., karakolun ve bankann yolunu tuttu. ikayetçi olan talihsiz kadn, yetkililerin ve bankann kendisine yardmc olmas çarsnda bulundu.

GECE SAAT 02.00 SULARINDA TELEFONLA URAIRKEN, TELEFONUM BRDEN KAPANDI

2 çocuk annesi 25 yandaki Gurbet S., 2 Temmuzda kendisine mesaj geldiini, mesajda Bayrama özel devletten bin lira sosyal destek bavurusu için indir, kur ve yükle yazldn söyledi. Mesajda bulunan linki tkladnda e-devlet sayfasnn çktn aktaran Gurbet S., Oras çknca güvenilir bir site olduunu düündüm. Direkt e-devlet ifremi girdim. Orada birkaç ey çkt anlamadm. Direkt pandemi sayfasna girdim. Ondan sonra olumsuz bir cevap alnca kapattm telefonu. Ondan sonra telefonumu hiç kurcalamadm. Gece saat 02.00 sularnda telefonla urarken, telefonum birden kapand. Açmaya çaltm, açlmad. Ben arj bitmitir diye kapattm. Sabah olunca telefonumu arja taktm, arjda almad ve telefonum çok snmt. Bir gün boyunca telefonum kapalyd. Kapalyken bana gelen mesaj rehberimdeki herkese giden kiilerin de rehberine gönderilmi dedi.

HESABIMA GRDM PARANIN KALMADIINI GÖRDÜM

Telefonuna format attn ifade eden Gurbet S., Telefonumu açnca direkt ilk iim hesabma girmek oldu. E-devlete girdim, hiç bir ey olmam, param duruyor. Direkt banka hesabma girdim. Oray açnca hesabmda para kalmadn gördüm. 4 bin 500 lira civarnda bir param vard orada. Bankay aradm hemen kart ilemleri yaptm, iptal ettim. Hemen polisi aradm, polis beni emniyet müdürlüüne yönlendirdi. Oraya gittim, polisler dilekçe ilemleri yapp, sorguya aldlar. Bankaya gittim orada dilekçe verdim. Böyle bir maduriyetimin olduunu söyledim. u anda da dekontu elimde duruyor. Banka ise bana zaman verdi. 1 ay, bir kaç ayda sürebilir dedi bu soruturmann. Beklemedeyim, bu para benim çok önemli, çocuumun gelecei için biriktiriyordum. Böyle de olunca maduriyetimi yetkililere bildiriyorum. Mümkün mertebede yardmc olmalarn istiyorum. Vatandalara çarm, herhangi bir mesaja itibar etmesinler, televizyonda bir ey çkmad sürece bu tür eylere inanmasnlar, dolandrclar var. lerini ustalkla yapyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git