Lisede şirket kurup, girişimci oldular

Diyarbakır Gaffar Okan Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 4 öğrenci kurdukları şirket bünyesinde tasarladıkları ürünleri üreterek, satışını yapıyor.

Haberler 13.06.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençleri giriimcilie yönlendirmek ve bu konuda farkndalk oluturulmas amacyla Genç Baar Eitim Vakfnn düzenlemi olduu Gençbizz Giriimcilik Projesine katlan Gaffar Okan Anadolu Lisesi örencileri, sfr sermaye ile Rebenok Gençbizz irketini kurdu.

Yln giriimcisi olmak isteyen örenciler ekip kurarak, anti bakteriyel kumatan cüzdan, pazar çantas ve çanta klf üretme fikrini gelitirdi.

Tasarladklar ürünler için proje süresince kurduklar vergiye tabi olmayan mini irket vastasyla üretim yapan örenciler 100ün üzerinde de ön sipari ald.

- Renk ve kuma seçeneimiz var

Ayn zamanda Gaffar Okan Anadolu Lisesinde din kültürü dersi öretmeni olan proje koordinatörü Kübra Bahadr Güne, bir süre önce Genç Baar Eitim Vakfnn düzenledii giriimcilik yarmasna katlmak için proje hazrladklarn anlatt.

Bu kapsamda çok yönlü kullanlabilen bir ürün yapmaya karar verdiklerini ifade eden Güne, çalmalar sonucunda cüzdan, pazar ve plaj çantas ile çanta klf olarak kullanlabilen ürünler tasarladklarn aktard.

Örencileri gelecee hazrlamay hedeflediklerini dile getiren Güne, öyle konutu:

çantamz anti bakteriyel ve çevreyi kirletmiyor. Ev hanm bunu cüzdan olarak yanna alabiliyor, bir eyler satn aldnda pazar çantasna dönütürebiliyor. Birden fazla renk ve kuma seçeceimiz var. Müterilerimizi isterlerse desen çalmas da yapyoruz. 100ün üzerinde sipari aldk. Müterilerimizin talepleri dorultusunda üretim yapyoruz.

Güne, örencilerin ürünleri youn gözlem sonucu tasarladklarn vurgulayarak, çantann tasarmn, annelerini ve komularn gözlemleyerek yaptlar. Daha sonra çizimini ardndan dikimini yaptk. dedi.

Bak açm geniledi

irketin genel müdürü Havva Kozat, sfr sermayeyle kendi irketlerini kurup, üretime balamann sevincini yaadklarn söyledi.

Proje sayesinde giriimcilik, üretim ve pazarlama konusunda bilgi edindiini iaret eden Kozat, Bu proje sayesinde insanlarla nasl iletiim kuracam örendim. Daha çok sosyalletim, bak açm geniledi. Arkadalarm bu tür sosyal projelere katlsn. Hem kendi kiisel geliimleri hem de d dünyayla ilikileri geliir. ifadesini kulland.

Üretim yapmann da çok önemli olduunu vurgulayan Kozat, unlar kaydetti:

Bir doktor nasl ki bir hastay iyiletirince mutlu oluyorsa, biz de insana faydas dokunacak bir ürün gelitirdiimiz için mutlu oluyoruz. Geçen sene sadece doktor olmay düünüyordum. Projeyle özgüvenim çok fazla artt. imdi bir irketin bana geçebileceimi, CEO olabileceimin farkna vardm.

Uyumlu bir ekilde çaltk

irketin üretim departman sorumlusu Hüseyin Bengü de yeni fikirler gelitirmeye çaltklarn anlatt.

Bengü, çok yönlü kullanlabilecekleri bir ürün gelitirmi durumdayz. Ekip olarak uyumlu bir ekilde çaltk. dedi.

Böyle bir projede yer aldklar için kendilerini ansl hissettiklerini dile getiren Bengü, öyle konutu:

Giriimci bireyler olarak toplumda yer edinmeye çalyoruz. lerde kurabileceimiz bir irket olursa bunun ön temellerini atmay örendik. Örenciler sadece derslere odaklanmamal. Bizler toplumun içinde yer almalyz. Örenci arkadalarma giriimci olmalarn tavsiye ediyorum. Daha önce hedefimde sadece doktor olmak vard. imdi ise gelecekte büyük bir irket kurup Türkiye ekonomisine katk salamay hedefliyorum.

Okul Müdürü Metin çaçan da örencileri sadece akademik olarak deil, her yönüyle hayata hazrlamak için çalmalar yaptklarn ifade ederek, Gelecein i insanlar, yöneticileri bu sralardan geçiyor. Böyle projeler örencileri, sosyal ve i hayatna uyum salamalar konusunda motive ediyor. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git