Lorin'in tedavisine başlandı

Diyarbakır'da 3 ay önce yakalandığı bir hastalık nedeniyle önce saçları dökülen, ardından da kafa derisinde yaralar çıkan 3 yaşındaki Lorin Tavukçu'nun dramı, Sağlık Bakanlığı ile Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi. Lorin'in tedavisine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlandı.

Haberler 08.07.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 3 yandaki Lorin Tavukçunun önce egzama, ardndan mantar tehisi konulan hastalna çare bulunamaynca kendisini eve mahkum eden süreç balad. Baba Mehmet Ali Tavukçu, saç dökülmelerinin balamasyla birlikte Lorinin saçlarn kazttklarn, bu süreçten sonra da kafa derisinde yaralar ve kanamaya kadar varan iltihaplanmalarn yaandn söyledi.

Bakanlk ve l Salk Müdürlüü babay arad

Salk Bakanl ve Diyarbakr l Salk Müdürlüünden yetkililer baba Mehmet Ali Tavukçuyu arayarak, Lorin için ellerinden gelen her eyi yapacaklar sözünü verdi. Bunun üzerine baba Tavukçu, Lorini hastaneye götürerek tedavisine balad. Yaadklarn hlas Haber Ajansna anlatan baba Tavukçu, kendisini önce l Salk Müdürlüü yetkililerinin aradn söyledi. Baba Tavukçu, Lorinin hastal ve u ana kadarki tedavi süreçleri hakknda bilgi aldlar. Ardndan Diyarbakr Eitim ve Aratrma Hastanesinde Cilt Hastalklar Bölüm Bakan olan uzman hekime yönlendirdiler. Lorinden kan örnekleri alnd. Mantar tehisi ile iki aylk bir tedavi süreci önerildi. Daha önce uygulanan tedavi yöntemleri sonlandrld ve farkl bir süreç balad. Umudumuz, Lorinin bünyesinin tedaviye cevap vermesi ve en ksa sürede eski salna kavumasdr. Daha sonra Salk Bakanlndan yetkililer arad. Onlara da anlattm ayn eyleri. Herhangi bir maddi talebiniz var m? dediler, Hayr dedim. Biz üç aydr tedavi peindeyiz. Kahroluyoruz iyileme olmaynca. Aray içerisindeyiz bir çare buluruz diye. Bir hafta kzm hastanede yatrld ancak yine çözüm olamad. Bakanlk yetkilileri, Lorin için bir dosya açtklarn ve sürekli irtibat halinde olacaklarn belirttiler dedi.

Akranlar ile oyun oynayamad için üzülüyor

Mehmet Ali Tavukçu, Lorinin en çok geceleri uyumada sorun yaadn kaydederek öyle devam etti: lk dönemlerde yastkla yatyordu ancak son 10 gündür yaralar artnca deride incelme oldu. Yasta kafasn koyunca acdan uyuyamyor. Nefesimle serinletiyorum o uyuyuncaya kadar. Her iki avuç içini alnna yaslayp yüzüstü uyuyabiliyor ancak. Bu deri hastalna bize yardmc olabilecek doktor ve hastanelere çarmz, bu iin tedavisini yapabilen var ise yardmc olsalar seviniriz. Lorin, en çok saçlarnn kesilmesine ve akranlar ile 3 aydr oyun oynayamamasna üzülüyor. Saçlar dökülmeye balaynca saçn makasla incelten annesine olan kzgnln da zamanla yendi. Biz çaresizce yaplan tedavinin olumlu geçmesini bekliyoruz.

Kafa derisinde yaralar çkmt, 3 yandaki Lorinin tedavisine baland.

Ana Sayfaya Git