MİT ve polisten ortak operasyon!

PKK’nın İsviçre yapılanmasında yer alan zanlı, MİT ve emniyetin ortak operasyonu ile gözaltına alındı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberler 08.05.2019 - 02:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde MT Bakanl ve l Emniyet Müdürlüü TEM ube Müdürlüünce gerçekletirilen operasyonda, PKK/KCK terör örgütünün Avrupadaki sözde cephe organizasyonu olan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu sviçre yaplanmasnn sorumlusu yakaland.

Yaplan açklamada üphelinin ayrca koordinasyonun sviçre Bern Fribourg alanlar genel sorumlusu olduu, PKKya müzahir derneklerin üst çat federasyonu olan sviçre Kürt Dernekleri Federasyonu bakanl görevini üstlendii ve FEKARa bal olarak faaliyet gösteren Biel Kürt Kültür Dernei bünyesinde aktif olarak rol ald, bu dorultuda Avrupa ve Türkiyede PKK/KCK terör örgütü adna eylem ve faaliyetler yapt eklinde bilgiler elde edildii belirtildi. 65 yandaki M.M. isimli üpheli, 2 Maysta Yeniehir ilçesi Elaz Caddesinde yakalanarak gözaltna alnd.

ÖRGÜTÜN PARA KASASI

sviçrede gerçekletirilen terör örgütüne müzahir eylem, gösteri, etkinliklerde, örgütün Avrupa yaplanmas olarak hareket eden çeitli dernek ve sözde sivil toplum kurulular yöneticileri ile sorumlu düzeyde irtibat içerisinde olduu belirlenen üphelinin, alm olduu talimatlar örgütün yurtdnda bulunan yaplanmalarna aktard, örgütün para kasas olarak örgüt adna finans kayna salamak amacyla etkinlikler düzenledii ve bahse konu etkinliklere itirak eden müzahir kitleden ba ad altnda mali kaynak salad belirlendi.

Yaplan açklamada, üphelinin HDP Diyarbakr l Bakanl yöneticisi, sayman olmas sayesinde örgüte müzahir yaplanmalarn eylem ve etkinliklerine finansal kaynak salad, PKK/KCK terör örgütünün çarlarna uyarak Diyarbakr ilinde farkl tarihlerde meydana gelen örgütün ajitasyon propagandasna dönüen basn açklamas, açk ve kapal alan toplants ile bölücü terör örgütü mensuplarnn cenazelerine defaten katlm yaparak kitleleri provoke ettii, faaliyet ve demeçlerinin terör örgütünün sözde haber ajanslar ile Fransz ve Alman basn kurulularnda da yer ald da tespit edildi.

üpheli M.M., 6 Maysta çkarld adli makamlarca silahl terör örgütüne üye olma suçundan tutukland.

Ana Sayfaya Git