Mızraklı: Akademiye kapımız açık

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Temmuz Dünya Beyin Günü nedeniyle düzenlediği Halk Söyleşi Toplantısı’nda konuşan Eşbaşkan Dr. Selçuk Mızraklı, toplantının yapıldığı salonda tıp alanında 2 çalışma yürüttüklerini, sosyal bilimlerde elde edilen biriktirmelerin de kentle paylaşılmasının önemli olacağını ve bu sebeple kapılarının akademiye açık olduğunu söyledi.

Haberler 22.07.2019 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl, 22 Temmuz Dünya Beyin Günü dolaysyla Diyarbakr Tabip Odas ile birlikte Halk Söylei Toplants düzenledi. Prof. Nebahat Tademir ve Prof. Hakan Karamannn konumac olarak yer ald söyleiye Ebakan Dr. Selçuk Mzraklda katld.

HALK SÖYLENE KATILDI

Akademinin herkesin derdine derman olacak bu tür çalmalar salonlara tamasn oldukça anlaml ve saygdeer bulduunu ifade eden Mzrakl, salk alannda kent için önemli çalmalar yürüten hekimlerin, insanlarn sklkla sorun yaad meselelere dokunmasn da oldukça deerli olduunu belirtti. Dünya üzerinde bütün üniversite kentlerinin o kentin kokusuna, tadna ve sesine bir eyler kattna iaret eden Mzrakl, Üniversiteleri kapal alan gibi olmaktan çkarmadnz sürece sadece yüksek mektep olarak kalr. Üniversitelemesi, bulunduu corafyann temel meseleleri konusunda önemli ve hakikatten sürecin önünü açabilecek çalmalar yapmasyla olur. Bu salonda 2 çalma yürüttük. 2sini de tp insanlar gerçekletirdi. Esasnda üniversitelerin sosyal branlarnda da oldukça önemli biriktirmeleri bulunuyor. Bunlar da kentle paylamalarnn önemli olduunu düünüyorum. Bu yüzden tüm akademiye kapmz açk. ifadelerini kulland.

HEKMLERE DAR SUNUM

Ebakan Mzrakldan sonra söz alan Diyarbakr Tabip Odas Bakan Mehmet erif Demir, yaplan toplant ve sunum yapacak olan hekimler hakknda katlmclara bilgi verdi.

Demirin ardndan Prof. Nebahat Tademir, migren hastal üzerine bir sunum gerçekletirdi. Prof. Tademir sunumunda migren hastalnn belirtileri, tetikleyici nedenleri, sklkla rastland ya aralklarn ve tedavi yöntemlerini aktard.

Migrenin tüm dünyada en yaygn beyin hastal olduunu ifade eden Prof. Hakan Karaman ise bu hastaln yaam kalitesine olan etkilerine deindi. Prof. Karaman, Türkiyede her 5 kadndan 1i ve her 10 erkekten 1inde migren görüldüünü ve migrenli olgularn özellikle 20 ile 25 ya arasnda en üst seviyeye çktn belirtti. Karaman, bu ya grubu dikkate alndnda migrenin toplumun üretken kesimi üzerindeki etkilerinin daha net bir biçimde görülebileceini vurgulad.

Ana Sayfaya Git