Mızraklı, Devegeçidi piknik alanını denetledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na ait Elazığ yolu üzerinde yer alan mesire, yüzme havuzu, kerpiç ve ahşap ev, kafeterya, çocuk oyun grupları ve fitness aletlerinin bulunduğu toplam 186 bin metrekareden oluşan Devegeçidi Piknik Alanı’nında yürütülen çalışmaları inceledi.

Haberler 17.08.2019 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devegeçidi Piknik Alannda yürütülen çalmalarn denetlenmesinde Mzraklya Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Meclis Üyeleri de elik etti. Mesire yerinde çalmalarda yer alan personele verdikleri emeklerden dolay teekkür eden Mzrakl, çalanlarn geçmi Kurban Bayramn da kutlad.

Mzrakl, Devegçidi Piknik Alan içinde ina edilen doa dostu, Mezopotamya tarihinde ilk ev örneklerinden olan, kil ve samann yorulmasndan yaplan 2 adet 9 metrekarelik kerpiç ve 36 metrekarelik ahap evleri yakndan inceleyerek önerilerini aktard. Ekolojik olmas sebebiyle ahap ve kerpiç evlerin özellikle eitim amaçl da kullanlacan ifade eden Mzrakl, ayrca benzer kerpiç evlerin belediyeye ait yeil alanlarda yaygnlatrlacan söyledi.

288 metrekare alan üzerine ina edilen yüzme havuzunu da inceleyen Mzrakl, Devegeçidi Piknik Alannn daha cazip klnmas için özellikle iç yollara aydnlatma direklerinin yerletirilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git