Mağarası için imar istiyor!

Mağarası için imar barışı başvurusu yaptı

Haberler 10.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMANda yaayan Mehmet Tilki (69), tarihi Hasankeyf ilçesinde bulunan ve Helenistik döneme ait olduu belirtilen maarasnn iskan için imar bar bavurusu yapt. Tilki, Maaramda televizyon ve buzdolab var. Mutfak eyalarm elektrikle çalyor. Doup, büyüdüüm maaramn, dier kaçak yaplar gibi kayt altna alnmasn istiyorum. Kn scak, yazn da serin olan maaram modern konutlara bile deimem dedi.

BATMANTarihi Hasankeyf ilçesindeki 150 yllk olduu deerlendirilen maarada yaayan, 8 çocuk sahibi Mehmet Tilki, maarann kayt altna alnp, iskan verilmesi için edevlet üzerinden imar bar bavurusu yapt. Helenistik döneme ait olduunu belirttii maarann, dedesinden kendisine kaldn anlatan Tilki, elektrik ve su balattn söyledi. Maarasna yap kayt belgesi alabilmek imar barndan yararlanmak istediini dile getiren Tilki, maarann, dedesinin olduuna dair Osmanl döneminden kalma belgeler olduunu kaydetti.

Mehmet Tilki, Ailemin bir bölümü Adanada yayor. Ben ise buradaki maaramda kalyorum. Yazn çok serin olan maaram modern konutlara bile deimem. Ilsu Baraj, Hasankeyfin eski yerleim biriminin bir bölümünü sular altna brakacak. Maaram, baraj sular dnda kalyor. Bu nedenle konut alan olarak kullandm maaramn, kayt altna alnmasn istiyorum. Maaramn su ve elektrik abonelii de var dedi.

MAARASINDA TELEVZYON VE BUZDOLABI VAR

Hasankeyf eski yerleim bölgesindeki Bahçelievler Mahallesinde bulunan maarasna, gözü gibi baktn belirten Mehmet Tilki, Maaramda televizyon ve buzdolab da var. Mutfak eyalarm elektrikle çalyor. Akamlar maaramda keyifle televizyonumu izliyorum. Kn scak, yazn da serin olan maaram modern konutlara bile deimem. çünkü burada mutluyum. Doup, büyüdüüm maaramn da dier kaçak yaplar gibi kayt altna alnmasn istiyorum. mar barndan faydalanmak için yap kayt belgesi edevlet üzerinden bavurdum. Umarm, bu talebim yerine getirilir. çünkü gözüm gibi baktm maaramdan kopmak istemiyorum. Halen konut olarak kullandm maarann da dier yaplar statüsünde deerlendirilmesi gerek diye konutu.

Ana Sayfaya Git